ПРИТЕЖАВАНЕ НА НАРКОТИЦИ
На 8 октомври 2018 година в 16:30 часа в затвора в град Плевен при извършен личен обиск на 40-годишен лишен от свобода е намерено полилитиленово топче с диаметър 1 см., съдържащо бяло прахообразно вещество. В 19.40 часа в затвора в град Плевен при извършена проверка в спално помещение е намерено полиетиленово топче с диаметър 1 см. съдържащо бяло прахообразно вещество. Извършен оглед на местопроизшествието от разследващ полицай и експерт от ОДМВР – Плевен. Веществата са иззети за лабораторно изследване. Назначени са експертизи. Уведомен е прокурор.

На 8 октомври 2018 година  около 18,00 часа в град Левски на улица „Витоша“ служители на РУ – Левски спират за проверка лек автомобил „БМВ“, управляван от 25-годишен от Левски. При извършената проверка на водача и автомобила се установи, че 25-годишният  е неправоспособен и на задна седалка се намериха в найлоново пликче  8 броя топчета с размери от 1 до 5 см. суха, зелена, тревиста маса, която при направения полеви наркотест реагира на марихуана. Предстои назначаване на физико – химическа експертиза. Уведомен е прокурор за престъпление по чл. 354 „а“, ал.3 от НК. Работа по случая продължава.

ДРУГИ
На 8 октомври 2018 година служителите на РУ Никопол са извършили проверка в частен дом в село Въбел, собственост на 43-годишен. В хода на проверката било установено, че разрешение за употреба, носене и съхранение на оръжие и боеприпаси е изтекло на 15.08.2018 година. С протокол за изземване са иззети: пистолет „Макаров“ с калибър 9х18мм, 2.пълнители и 44 патрони за пистолет „Макаров“, ловен полуавтомат мп-155 „Байкал“ с калибър 12 мм, 25 патрони с калибър 12 мм galeo verde, както и разрешение за оръжието. Образувано е досъдебно производство.

БЪРЗИ ПОЛИЦЕЙСКИ ПРОИЗВОДСТВА
На 8 октомври 2018 година в 11.40 часа в град Червен бряг на кръстовището на улица „Екзарх Йосиф“ с улица „Георги Сава Раковски“, е проверен лек автомобил „Хюндай-акцент“ без регистрационни табели със служебно прекратена регистрация на 18.08.2018 година. Проверка на документите на водача е изяснила, че 51-годишният от същия град, управлява МПС без да притежава СУМПС в едногодишния срок от наказването му по административен ред за същото деяние с наказателно постановление, влязло в сила на 27.06.2018 година. Образувано е бързо производство за престъпление по чл.343 „в“, ал.2 от НК. Уведомен е районен прокурор при РП- Червен бряг. Работата по случая продължава разследващ полицай.

Бързо производство е образувано в РУ-Червен бряг за управление на нерегистрирано моторно превозно средство. На 8 октомври 2018 година в 15.40 часа в град Червен бряг на улица „Радомирска“ при проверка е установено, че 34-годишен от същия град управлява мотопед „Пух“ без регистрационни табели.  Уведомен е дежурен прокурор при РП – Червен бряг, По случая е образувано бързо прозиводство за престъпление по чл. 345, ал. 2  от НК. Продължава работа разследващ полицай.

На 8 октомври 2018 година във Второ РУ-Плевен е започнато бързо производство за шофиране в нетрезво състояние. На 6 октомври 2018 година в град Плевен на улица „Крали Марко“ е спрян лек автомобил „Мерцедес ц200“. Проверка с техническо средство „дрегер алкотест 7510“ е установила, че водачът – 36-годишен от Плевен е зад волана с концентрация на алкохол 1,81 промила. За констатираното на нарушителя е съставен акт и е издаден талон за медицинско излседване. Уведомен е дежурен прокурор. Продължава работа разследващ полицай.

На 8 октомври 2018 година около 14.00 часа при обход на района на улица „Солун“ в Плевен при полицейска проверка 23-годишен плевенчанин предава доброволно топче с марихуана. Младежът е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Образувано е бързо производство за престъпление по чл.354 „а“, ал.3, т.1 от НК. Уведомен е дежурен прокурор при РП-Плевен. Продължава работата по случая.

На 8 октомври 2018 година около 17.30 часа в град Плевен в градинката до стадион полицейски служители при Второ РУ-Плевен спират за проверка 24-годишен и 20-годишна, и двамата от Плевен. Жената предава доброволно с протокол да доброволно предаване кутията от цигари в която се съдържат две самозалепващи пакетчета 5/6,5см, съдържащи зелена тревиста маса. Двамата са задържани за срок до 24 часа по Закона за МВР. Образувано е бързо производство за престъпление по чл.354 „а“, ал.3, т.1 от НК. Уведомен е дежурен прокурор при РП-Плевен. Продължава работа разследващ полицай.

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО
На 8 октомври 2018 година служители от РДПБЗН участваха в ликвидирането на 10 произшествия. Екипи с пожарна техника гаси пожари в сухи треви в град Славяново в гробищен парк, село Бръшляница, село Рупци в местността „Алееви ниви“, село Брест, град Гулянци. Огнеборци потушиха два пожара в отпадъци в гараж в град Плевен ж.к. „Сторгозия“  и в метален контейнер за отпадъци в град Плевен на ул.“Св. Св. Кирил и Методий“.

На 8 октомври 2018 година в 22:44 часа в Оперативен център при РДПБЗН – Плевен е съобщено за пожар на дърва за огрев в село Ленково. До пристигането на четиримата служители с пожарен автомобил на РС ПБЗН – Гулянци са изгорели 4 куб.м дърва за огрев. Причините за пожара са в процес на установяване.

На 8 октомври 2018 година в 18:29 часа е съобщено за пожар в стопанска постройка в село Рибен. Пожарът е погасен от служители на У ПБЗН – Долна Митрополия. При огледа е установено, че вероятната причина за произшествието е късо съединение в ел. инсталация. Унищожени са каратаван – 15  кв.м.

На 8 октомври 2018 година в 08:30 часа в Оперативен център при РДПБЗН – Плевен е съобщено за пожар в лек автомобил „Фолксваген голф 3“ в село Аспарухово на главен път за град Левски. Причина за инцидента е късо съединение. Пламъците са повредили купе и  багажно отделение. Пожарът е погасен от трима служители на  РС ПБЗН – Левски с един автомобил.

СТАРШИ ЕКСПЕРТ: МАРИАНА ЦВЕТКОВА

 09 октомври 2018 | 09:42