Има проблеми с редовното извозване на твърдите битови отпадъци /ТБО/ от началото на 2018 година. Това е заключението на бившия кмет на Ловеч и общински съветник Минчо Казанджиев, направено в негово питане до кмета на Ловеч Корнелия Маринова. Документът е с дата от 15 март т.г., а отговор по него би трябвало да бъде даден на заседанието на Общински съвет-Ловеч на 29 март т.г.

От питането става ясно още, че Минчо Казанджиев е направил извода си за сметоизвозването на основание изказванията на кметовете на селата Владиня и Българене, направени в Общински съвет-Ловеч на 6 март т.г. Областният лидер на БСП не премълчава в документа и че оценката му за сметоизвозването е и резултат от наблюденията му при обиколките му из селата в общината. „Препълнени контейнери и разхвърляни отпадъци около тях“, е констатацията на Казанджиев, в отговор на нея той настоява да получи писмено от кмета Маринова:

  1. Заповед на кмета на Община Ловеч за честотата на извозване на ТБО по населените места;
  2. График на извозване на ТБО по населени места и марка, модел и д.к.№ на автомобила и име на водача;
  3. Протоколи за датите на извозване, подписани от кметовете или кметските наместници.

Минчо Казанджиев държи също така отговорът от Бялата къща на ул. „Търговска“-22 да е поне един ден преди заседанието на Общинския съвет на 29 март т.г.

 

2 КОМЕНТАРИ

  1. Разлика е само физическа, 20-30 килограма, а колкото до достойнството, такова на Казанджиев му липсва на 101 %, защото ако имаше само 1%, той не би хвалил Корнелия Маринова публично и така да подкрепя управлението й.

  2. Достоен кмет е Минчо Казанджиев. Разликата е видима спрямо сегашната кметица.

Comments are closed.