Новините на МВР-Велики Търново от днес

0
13

Канабис и амфетамин иззеха служители на полицейското управление в Елена. Вчера при проверка, извършена в жилище в Златарица, обитавано от 25-годишната М. М., известна на полицията  и осъждана са установени и иззети листна маса, с тегло около 0,5 гр., която при полеви наркотест е реагирала на канабис и около 1,1 гр. бяло прахообразно вещество, което при полеви наркотест е реагирало на амфетамин.  По случая е започнато бързо производство.

Цигари без акцизен бандерол иззеха служители на РУ – Г. Оряховица. Вчера при проверка в стопанска постройка в железничарския град, ползвана от 63-годишния П. К., известен на полицията и осъждан са установени и иззети 2880 къса цигари, от различни марки без акцизен бандерол. По случая е образувано бързо производство.

Двама неправоспособни водачи са установени в Килифарево и Стражица. Вчера при проверка на лек автомобил «Фиат Пунто» в Килифарево, управляван от 28-годишната И. Г. от Г. Оряховица е установено, че водачът не притежава свидетелство за управление на автомобила и същата е седнала зад волана в едногодишния срок от наказването й по административен ред за същото нарушение. И. Г. е задържана с полицейска мярка за 24 часа. Същия ден в 17,30 ч. в Стражица е извършена проверка на лек автомобил «Фолксваген Поло», управляван от неправоспособния В. М. (31 г.). В хода на проверката е установено, че водачът е седнал зад волана в едногодишния срок от наказването му по административен ред за същото нарушение. По двата случая са образувани бързи производства.

51-годишен мъж от В. Търново е настанен за наблюдение в болница, след разпра със свой познат. Вчера около 18,00 ч.в полицията е получен сигнал за мъж в безпомощно състояние на спирката до Съдебна палата. На мястото незабавно са изпратени екипи на полицията и Спешна помощ. От извършената проверка е установено, че в района на спирката пострадалият е разговарял със свой познат – 30-годишния Г. С. По време на разговора Г. С. е блъснал потърпевшия, който паднал на земята и си ударил главата. Мъжът е откаран във великотърновската болница и настанен за наблюдение, без видими следи от травми. Г. С. е задържан с полицейска мярка за 24 часа. По случая е започнато досъдебно производство за престъпление по чл. 131, ал.1, т.12 вр. чл. 130, ал.1 от НК.

Насипен тютюн без акцизен бандерол иззеха свищовски полицаи. Вчера при извършена проверка на 26-годишната Д. Б. от Свищов е установено, че същата държи 300 гр. насипен тютюн, без акцизен бандерол. По случая е образувана преписка, която е подготвена за налагане на административно наказание.

35-годишен мъж е настанен за лечение във великотърновската болница с  изгаряния. В хода на извършената проверка е изяснено, че вчера той е бил настанен за лечение в с. Церова кория и е опитал да се самозапали. По случая е започнато досъдебно производство за престъпление по чл. 127, ал.1 от НК.

90 граждани и 35 автомобила са проверени при специализирана полицейска операция «Пешеходец», проведена вчера на територията на ОДМВР – В. Търново. Съставени са 13 акта и са наложени 44 глоби по фиш.

През денонощието полицейските патрули в област В. Търново са проверили общо 335 граждани, от които 74 за употреба на алкохол и 123 автомобила, от тях 17 товарни. Заснети са  33 видеоклипа за скорост. Съставени са 61 акта и са наложени 106 глоби по фиш.

Служители на полицейското управление в Павликени разследват пожар в къща в гр. Бяла черква. Сигнал за пожара е получен вчера в 13,37 ч. След потушаването му е извършен оглед. Причините са в процес на изясняване. По случая е започнато досъдебно производство.

Взломна кражба на телескоп от стая в сградата на бившето училище в с. Михалци, разследват служители на РУ – Павликени. Престъплението е извършено в периода 5-6 февруари, чрез счупване на стъкло на прозорец и взломяване на 7 врати на училищни стаи. На местопроизшествието е извършен оглед. По случая е образувано досъсебно производство.

Взломна кражба на дебитна карта и сумата от 105 лв. от имот в с. Дъскот, разследват служители на РУ – Павликени. Престъплението е извършено вчера, чрез взломяване на входна врата на пристройка. По случая е образувано досъдебно производство.

Взломна кражба на 100 лв. от кафе автомат в областния град, разследват служители на РУ – В. Търново. Сигнал за извършеното престъпление е получен вчера. По случая е започнато досъдебно производство.

Кражба на 280 метра проводници, собственост на БТК от уличната мрежа на с. Самоводене, разследват служители на полицейското управление във В. Търново. Сигнал за кражбата е получен вчера. След извършеното посегателство е прекъсната телефонната връзка и интернет трафика на част от живущите в селото. По случая е започнато досъсебно производство.

Взломна кражба на работни инструменти от работилница към църковен храм в областния град, разследват служители на местното полицейско управление. Престъплението е извършено в периода 5-6 февруари, чрез разбиване на катинар на входна врата. По случая е започнато досъдебно производство.

Взломна кражба на ел. инструменти от гараж в Г. Оряховица, разследват служители на местното полицейско управление. Сигнал за извършеното престъпление е получен вчера. Извършителят е проникнал в помещението, чрез взломяване на входната врата. По случая е започнато досъдебно производство.

 07 февруари 2018 | 09:14
Източник: МВР-Ловеч