Нерегистриран лек автомобил, установиха служители на РУ – В. Търново. Вчера в с. Самоводене е извършена проверка на лек автомобил «Волво», управляван от 52-годишния И. Й. от В. Търново. В хода на проверката е установено, че регистрационните табели на возилото са с изтекъл срок на годност и същото не е регистрирано по установения ред. Табелите са иззети. По случая е започнато бързо производство.

Водач, употребил алкохол е установен в Г. Оряховица. Вчера при проверка на лек автомобил «Опел Корса», управляван от 39-годишния Н. Б. от същия град е установено, че водачът е седнал зад волана, след употреба на алкохол. При проверка с техническо средство, апаратът е отчел 1,65 промила.

Бързо производство за хулиганство е започнато в РУ – Г. Оряховица срещу 28-годишния М. Б. от същия град. Снощи в 23,30 ч. екип на РУ – Г. Оряховица е посетил сигнал за нарушаване на нощната тишина. На адреса е установен М. Б., известен на полицията и осъждан. В хода на извършената проверка той се държал неприлично. Обиждал, псувал и се заканвал на полицейските служители, а при опит да бъде задържан е оказал яростна съпротива. Задържан е за срок до 24 часа по ЗМВР.

12-годишно момче от с. Майско е счупило четири стъкла на прозорци на жилище в селото, установиха служители на РУ – Елена. Деянието е извършено вчера. След проведени действия по разследването полицейските служители стигнали до извършителя. Материалите по случая ще бъдат докладвани в прокуратурата, с мнение за налагане на възпитателни мерки.

11 автомобила и 12 граждани са проверени при специализирана полицейска операция, проведена на територията на РУ – П. Тръмбеш. Съставени са 3 акта по Закона за движение по пътищата, 1 акт по Закона за българските лични документи, 1 акт по Наредбите на общината и са наложени 7глоби по фиш.

През денонощието полицейските патрули в област В. Търново са проверили общо 254 граждани, от които 79 за употреба на алкохол и 129 автомобила, от тях 10 товарни.  Съставни са 18 акта и са наложени 34 глоби с фиш.

Наказание 4 месеца лишаване от свобода, чието изпълнение е отложено за срок от 3 години, 7 месеца лишаване от правоуправление на автомобил и глоба 150 лв. е наложил Районен съд – В. Търново на 49-годишния В. Т. от с. Поликраище, във връзка с водено срещу него бързо производство в РУ – В. Търново за престъпление по чл.343Б, ал.1 от НК.

Взломна кражба на 80 лв. от кафе автомат в железничарския град, разследват местни криминалисти. Престъплението е извършено в периода 2-3 януари, чрез деформиране на заключваща шина. По случая е започнато досъдебно производство.

Служители на РУ – В. Търново разследват повреждане на лек автомобил «Фиат Пунто», паркиран пред жилище в областния град. Деянието е извършено на 2 срещу 3 януари. Счупено е предно панорамно стъкло и заден стоп, надраскани са капака, калниците, вратите и са отнети двете регистрационни табели на возилото. На местопроизшествието е извършен оглед. По случая е започнато досъдебно производство.

 04 януари 2018
Източник: МВР-Велико Търново, пресцентър