Водач, с временно отнето свидетелство за управление на автомобил е установен в областния град. Снощи в 22,28 ч. на ул. «Освобождение» е извършена проверка на лек автомобил »Фолксваген Голф», управляван от  31-годишния П. Д. от с. Сушица. В хода на проверката е установено, че водачът е седнал зад волана в срока на изтърпяване на принудителна административна мярка за временно отнемане на свидетелството за управление на автомобила. Срещу него е започнато бързо производство.

През денонощието е осъществена охраната на две масови мероприятия – във В. Търново и Свищов е осъществена охраната на граждански протести в защита на Национален парк Пирин. Преди, по време и след приключването им нарушения и инциденти не са допуснати.

През денонощието полицейските патрули в област В. Търново са проверили общо 357 граждани, от които 82 за употреба на алкохол и  177 автомобила, от тях 23 товарни. Репатрирани са 15 автомобила.  Съставени са 55 акта и са наложени 54 глоби с фиш. Заснети са 15 видеоклипове за скорост. мвр

Наказание 5 месеца лишаване от свобода, чието изпълнение е отложено за срок от 3 години, 11 месеца лишаване от правоуправление на автомобил и 150 лв. глоба е наложил Районен съд – В. Търново на 25-годишния Р. Д. от В. Търново, във връзка с водено срещу него бързо производство в местното полицейско управление за престъпление по чл.343Б, ал.1 от НК.

Взломна кражба на 5 лв. от кафе автомат в Павликени, разследват служители на местното полицейско управление. Престъплението е извършено на 3 срещу 4 януари. На местопроизшествието е извършен оглед. По случая е започнато досъдебно производство.

Взломна кражба на електрическа кана, дървена кутия със шивашки принадлежности, 1 куб. м. дърва за огрев и радиокасетофон от жилище в с. Орловец, разследват служители на РУ – П. Тръмбеш. Престъплението е извършено в периода от месец юли 2017 г. до 4 януари 2018 г., чрез демонтиране на метална халка. По случая е започнато досъдебно производство.

 05 януари 2018
Източник: МВР-Велико Търново