61-годишен мъж от Д. Оряховица загина при пожар в дома си. Сигнал за случилото се е получен вчера около 07,00 ч. Пристигналият на мястото екип пожарникари, след като са потушили пламъците в една от стаите са намерили тялото на обитателя на имота. На местопроизшествието е извършен оглед. Тялото е откарано за аутопсия във великотърновската болница. По случая е започнато досъдебно производство.

Метаамфетамин иззеха служители на РУ – В. Търново.  Вчера по обяд при проверка в жилище в областния град, обитавано от 21-годишния М. Д., неизвестен до момента на полицията е намерено пакетче с бяло прахообразно вещество, с тегло 3 гр., което при полеви наркотест е реагирало на метаамфетамин.  По случая е започнато досъдебно производство.

Двама неправоспособни водачи и две нерегистрирани возила, установиха служители на РУ – Стражица и Елена. Вчера в с. Нова Върбовка е извършена проверка на лек автомобил „Рено Лагуна“, управляван от неправоспособния Д. М. (24 г.). В хода на проверката е установено, че водачът е седнал зад волана в едногодишния срок от наказването му по административен ред за шофиране, без необходимото свидетелство за управление на возилото. Същия ден в Стражица е извършена проверка на мотопед, без поставени регистрационни табели, управляван от неправоспособния С. С. (24 г.). В хода на проверката е установено, че возилото не е регистрирано по установения ред. Същия следобед на разклона за с. Козя река служители на РУ – Елена са извършили проверка на лек автомобил „Пежо“, управляван от 43-годишния А. Д. от с. Константин. В хода на проверката е установено, че автомобилът не е регистриран по установения ред. По трите случая в съответните полицейски управления са образувани бързи производства.мвр

От проведените допълнителни действия по разследването и работата с 46-годишния В. Н. от В. Търново, срещу когото в местното полицейско управление е  образувано досъдебно производство за кражба от лек автомобил е установено, че той е автор на още три идентични престъпления. Деянията са извършени в периода 15- 28 декември 2017 г. Откраднати са CD плеър, флаш памет, акумулатор, тасове и хранителни продукти от лек автомобил „Фиат Пунто“, паркиран на ул. „Полтава“, товарен автомобил „Дачия Докер“, паркиран на ул. „Колоня Товар“ и лек автомобил „Фолксваген Поло“, паркиран на ул. „Асти“ в областния град. И в трите случая извършителят е проникнал във возилата, чрез  счупване на странични стъкла.  В. Н. е задържан за 72 часа. След доклад на материалите в прокуратурата е привлечен, като обвиняем. Част от инкриминираните вещи са установени и иззети. Работата по доказване на престъпната му дейност продължава.

Служители на полицейските управления в Стражица и П. Тръмбеш иззеха тютюн, без акцизен бандерол. Вчера при извършени проверки в жилища в селата Орловец и Владислав са намерени и иззети общо над половин килограм тютюн, без акцизен бандерол. По двата случая са образувани преписки, които ще бъдат изпратени по компетентност в съответните митнически бюра.

Незаконно добита дървесина, установиха служители на полицейското управление в П. Тръмбеш. Вчера при обход в с. Орловец е установен 24-годишен мъж от същото село, който съхранявал в двора си 0,5 пространствени куб. м. дърва за огрев, без контролна марка. В хода на извършената проверка е установено, че дървата са намерени и незаконно отнети от землището на селото и са общинска собственост. Същите са иззети и върнати на собственика. По случая е образувана преписка, която е подготвена за доклад в прокуратурата.

104 автомобила и 170 граждани са проверени при специализирана полицейска операция, проведена на територията на РУ – П. Тръмбеш.  Съставени са 21 акта, от тях 13 по Закона за движение по пътищата, 4 по Закона за българските лични документи,  2 по Закона за закрила на детето и 2 по КЗ. Наложени са и 20 глоби по фиш.

През денонощието полицейските патрули в област В. Търново са проверили общо 380 граждани, от които 83 за употреба на алкохол  и 179 автомобила, от тях 25 товарни. Репатрирани са 12 автомобила. Съставени са 48 акта и са наложени 63 глоби с фиш.

Наказание 6 месеца лишаване от свобода, чието изпълнение е отложено за срок от 3 години и 6 месеца лишаване от правоуправление на автомобил е наложил Районен съд – В. Търново на 47-годишния Н. Н. от с. Ловнидол, във връзка с водено срещу него бързо производство в РУ – В. Търново за престъпление по чл.343Б, ал.1 от НК.

Източник:
МВР-Велико Търново,
09 януари 2018 | 10:43