Бързо производство за неправомерно присъединяване към електропреносната мрежа е започнато в РУ – Павликени, срещу 50-годишния О. А. от с. Бутово. Вчера при извършена проверка в дома му е установено неправомерно присъединяване към електропреносната мрежа, с което са създадени условия за непълно отчитане на потребената електроенергия.

Кражба на газова бутилка с винтил и маркуч, и гаечни ключове от избено помещение на къща в с. Лозен, разкриха служители на РУ – Стражица. Престъплението е извършено в периода 30 декември – 8 януари от незаключено помещение. От проведените действия по разследването е установено, че извършител на деянието е 47-годишната З. И. от същото село, неизвестна до момента на полицията. Инкриминираните вещи са установени и върнати на собственика. Материалите по случая ще бъдат докладвани в прокуратурата, с мнение за налагане на административно наказание.

Незаконно добита дървесина, установиха служители на полицейското управление в П. Тръмбеш. Вчера при обход в с. Вързулица са установени две непълнолетни момчета, едното от селото, другото от П. Тръмбеш, които превозвали 1 куб. м. дърва за огрев, без контролна горска марка. В хода на извършената проверка е установено, че дървата са намерени и незаконно отнети от землището на с. Вързулица и са общинска собственост. Дървата са иззети. По случая е заведена преписка, която ще бъде докладвана в прокуратурата, с мнение за налагане на възпитателни мерки.

С определение на Районен съд – В. Търново на 46-годишния В. Н. от В. Търново е наложена мярка за неотклонение «задържане под стража». Срещу него се води досъдебно производство за кражба от леки автомобили.

Досъдебно производство за хулиганство е започнато в РУ – Павликени срещу 54-годишен британски поданик, живущ в с. Дъскот. В понеделник вечерта в явно нетрезво състояние в с. Дъскот А. Д. отправял обидни думи към хора от селото, ритнал в областта на крака един от тях и счупил стъкло на хранителен магазин и поставка за механичен кантар в обекта.

През денонощието полицейските патрули в област В. Търново са проверили общо 254 граждани, от които 79 за употреба на алкохол и 129 автомобила, от тях 10 товарни. Съставени са 18 акта  са наложени 34 глоби по фиш.

Глоба 1 000 лв. е наложил Районен съд – Елена на 19-годишния М. Г. от същия град, във връзка с водено срещу него бързо производство в местното полицейско управление за престъпление по чл.345, ал.2, във  вр. ал.1 от НК.

Глоба 1 000 лв. е наложил Районен съд – Елена на 38-годишния Х. Х. от с. Леденик, във връзка с водено срещу него бързо производство в РУ – Елена за престъпление по чл.345, ал.2, във вр. ал.1 от НК.

 10 януари 2018 | 08:45
Източник: МВР-В. Търново