Контрабандни цигари иззеха служители на полицейското управление във В. Търново. Вчера при извършена проверка в жилище в Килифарево, обитавано от 32-годишна жена са установени и иззети 240 къса цигари, без акцизен бандерол. По случая е образувана преписка, която е подготвена за налагане на административно наказание.

Служители на полицейското управление в Павликени разследват пожар на пристройка към необитаем имот в с. Стамболово. Сигнал за случая е получен вчера. Огънят е унищожил покрива на пристройката. На местопроизшествието е извършен оглед. Причините са в процес на изясняване. По случая е започнато досъдебно производство.

През денонощието е осъществена охраната на две масови мероприятия – във В. Търново бе отбелязан Деня на Европа, а в Златарица – празника на града. Преди, по време и след приключването им нарушения и инциденти не са допуснати.

Два автомобила, два обекта и две сечища за добив на дървесина са проверени при специализирана полицейска операция за противодействие на закононарушенията, свързани с горските ресурси, проведена на територията на РУ – Свищов вчера.  Съставени са 2 акта по чл. 148, ал. от Закона за горите. Операцията се проведе съвместно със служители на РДГ – В. Търново.

През денонощието полицейските патрули в област В. Търново са проверили общо 347 граждани, от които 74 за употреба на алкохол и  148 автомобила, от тях 17 товарни и 1 мотоциклет. Съставени са 44 акта и са наложени 63 глоби с фиш. Заснети са 27 видеоклипове за скорост.

Взломна кражба на 590 лв. от метална каса, монтирана в дом за стари хора в с. Караисен, разследват служители на полицейското управление в Павликени. Деянието е извършено вчера около 02,30 ч., чрез срязване на метална решетка на прозорец. По случая е започнато досъдебно производство.

Кражба на пари от избено помещение на жилище в областния град, разследват местни криминалисти. По данни на тъжителя деянието е извършено в периода 4-9 май, а от помещението липсвали 8 800 лв. На местопроизшествието е извършен оглед. По случая е започнато досъдебно производство.

Досъдебно производство за противозаконно отнет лек автомобил е започнато в полицейското управление в областния град. Работата по случая е започнала вчера сутринта, след подаден сигнал за откраднат лек автомобил «БМВ», оставен на паркинг пред жилищен блок на ул. «П. К. Яворов». Автомобилът е обявен за общодържавно издирване. Работата по случая продължава.

Две кражби на катализатор от лек автомобил «Сеат» и на около 50 литра гориво от товарен автомобил «Фолксваген Крафтер», разследват свищовски полицаи. Деянията са извършени в нощта на 8 срещу 9 май. По двата случая са започнати досъдебни производства.

 10 май 2018 | 08:48