Кражба на електрически инструменти от гараж в Лясковец, разкриха горнооряховски криминалисти. Деянието е извършено на 11 март тази година. От проведените действия по разследването е установено, че извършител на кражбата е 53-годишния П. Т. от Г. Оряховица, известен на полицията и осъждан. След доклад на материалите в прокуратурата той е привлечен, като обвиняем, наложена му е мярка за неотклонение «задържане под стража».

20-годишен мъж от Габрово е обвинен в подаването на неверни сигнали на тел. 112. В хода на проведеното разследване е установено, че в 23,40 ч. и 23,45 ч. на 4 май миналата година Р. К., представяйки се с друго име е подал два сигнала на тел. 112, че е извършена кражба от кафе автомат, монтиран в с. Овча Могила. Пред униформените той е направил пълни самопризнания. След доклад на материалите в прокуратурата, е привлечен, като обвиняем, наложена му е мярка за неотклонение «подписка».

Кражба на усилвател и две тонколони от имот в с. Сушица, разкриха служители на полицейското управление в Стражица. Деянието е извършено на 1 март. От проведените действия по разследването е установено, че извършител е 28-годишния А. Х. от същото село, известен на полицията. Инкриминираните вещи са установени и върнати на собственика. Материалите по случая ще бъдат докладвани в прокуратурата, с мнение за налагане на административно наказание.

Неправоспособен водач е установен в с. Асеново. Вчера при проверка на лек автомобил «Мазда», без регистрационни табели е установено, че водачът Р. Е. (37 г.) от с. Баниска е неправоспособен. В хода на проверката станало ясно, че той е седнал зад волана в едногодишния срок от наказването му по административен ред за същото нарушение. Срещу него е започнато бързо производство.

Служители на полицейското управление в П. Тръмбеш разследват сигнал за простреляно куче. Вчера около обяд в управлението е получен сигнал от 32-годишна жена от Г. Оряховица. Тя обяснила, че в централната част на с. Куцина е намерила починало бездомно куче, за което е полагала грижи. По данни на тъжителя същото е било простреляно. На местопроизшествието е извършен оглед,  в присъствието на ветеринарен лекар. Тялото на животно е загробено, след извършена дисекция. По случая в полицейското управление е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.325Б, ал.1, т. 2 от НК.

С определение на Районен съд – В. Търново на 24-годишния Г. Г. от с. Арбанаси е наложена мярка за неотклонение «задържане под стража». Срещу него в местното полицейско управление се води досъдебно производство за престъпление по чл.343Б, ал.3 от НК.

Среща на полицейските и младши полицейските инспектори с представители на местната власт и населението се проведоха в селата Совата, мврХаджидимитрово, Върбовка, Димча и Мусина. Обсъдени бяха въпроси, касаещи мерки за противодействие употребата на наркотични вещества, мерки за предотвратяване на телефонни измами и своевременно сигнализиране на полицейските служители при съмнения за такива и необходимостта от улично осветление през тъмната част на денонощието в някои от павликенските села.

Глоба 200 лв. е наложил Районен съд – В. Търново на 21-годишен мъж от В. Търново за извършено хулиганство.  Във вторник вечерта на футболно игрище в областния град е възникнала разпра между съотборници, която прераснала в сбиване. В резултат на което 21-годишния С. Р. е ударил с метална палка в областта на главата и ръката 22-годишен свой съгражданин. Потърпевшият не е пострадал сериозно. След намесата на полицията С. Р. е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР. Съставен му е акт по Указа за борба с дребното хулиганство.

7 автомобила и 7 граждани са проверени при специализирана полицейска операция, проведена на територията на РУ – Павликени. Съставени са 2 акта и са наложени 5 глоби по фиш.

През денонощието полицейските патрули в област В. Търново са проверили общо 250 граждани, от които 96 за употреба на алкохол и  168 автомобила, от тях 26 товарни и 2 мотоциклета. Репатрирани са 11 автомобила. Съставени са 23 акта и са наложени 54 глоби с фиш. Заснети са 40 видеоклипове за скорост.

Наказание 3 месеца лишаване от свобода, 9 месеца лишаване от правоуправление на автомобил и 400 лв. глоба е наложил Районен съд – В. Търново на 32-годишния Б. С. от с. Ресен, във връзка с водено срещу него бързо производство в РУ – В. Търново за престъпление по чл.343Б, ал.1 от НК.

 15 март 2018 | 08:43
Източник: МВР-Велико Търново, пресцентър