Водач, употребил наркотични вещества, установиха служители на Пътна полиция.  Снощи в 20,35 ч. в Килифарево е извършена проверка на лек автомобил „Фолксваген Голф“, управляван от 21-годишня И. К. от същия град. При проверка на водача за употреба на наркотични вещества, апаратът е отчел положителна реакция на амфетамин. По случая е започнато досъдебно производство.

Незаконно добита дървесина, установиха служители на полицейските управления в Павликени и Елена. Вчера при извършени проверки в Бяла черква, с. Долна Липница и с. Константин са установени общо около 1 куб. м. дърва за огрев, без горска марка и позволително за превоз. Установени са местата от където е добита дървесината. Тя е общинска собственост. По трите случая са образувани преписки, което са подготвени за налагане на административни наказания.

17 автомобила и 18 граждани са проверени при специализирана полицейска операция, проведена на територията на РУ – Свищов. Съставен е един акт и са наложени 4 глоби по фиш.

През денонощието полицейските патрули в област В. Търново са проверили общо 351 граждани, от които 80 за употреба на алкохол и 183 автомобила, от тях 18 товарни. Репатрирани са 16 автомобила. Съставени са 33 акта и са наложени 80 глоби с фиш.

Наказание три месеца лишаване от свобода, чието изпълнение е отложена за срок от 3 години и 6 месеца лишаване от правоуправление на автомобил е наложил Районен съд – В. Търново на 26-гождишния А. А. от гр. Русе, във връзка с водено срещу него бързо производство в РУ – В. Търново за престъпление по чл. 343 Б, ал. 1 от НК.

Взломна кражба на неустановено количество кашони с компютърни компоненти от товарен автомобил „Рено“, разследват служителите на РУ – В. Търново. Деянието е извършено на 18 срещу 19 март, чрез срязване на брезента. Автомобилът е бил паркиран в складова база в с. Шереметя. На местопроизшествието е извършен оглед. По случая е започнато досъдебно производство.

 20 март 2018 | 10:11
Източник: МВР-Велико Търново, пресцентър