Над килограм канабис иззеха служители на РУ П. Тръмбеш. Вчера при извършена проверка в жилище в с. Раданово, обитавано от 77-годишна жена в двора на имота са установени засети 575 стръка растения, с различна височина, които при направен полеви наркотест са реагирали на канабис. Теглото им възлизало на 1110 г. Растенията са иззети. По случая е започнато дсъдебно производство.

 

Нерегистриран трактор, установиха служители на РУ – Свищов. Вчера в с. Хаджидимитрово е извършена проверка на колесен трактор, с прикачено към него ремарке, без поставени регистрационни табели, управляван от 52-годишния И. Й. от същото село. В хода на проверката е установено, че превозното средство не е регистрирано по установения ред.  По случая е започнато бързо производство.

С постановление на Районна прокуратура – В. Търново турският гражданин М. К. (60 г.) от Република Турция е задържан за срок до 72 часа. Срещу него в РУ – В. Търново се води бързо производство за престъпление по чл.343Б, ал.1 от НК. Вчера той е привлечен, в качеството на обвиняем.

36-годишен мъж от Лясковец, с влязла в сила присъда, установиха служители на полицейското управление в Г. Оряховица. Вчера при извършена проверка на адрес в Лясковец е установен Й. П., руски гражданин, постоянно пребиваващ в България, с адрес гр. Лясковец. В хода на извършената проверка е установено, че мъжът е с влязла в сила присъда «лишаване от свобода», за срок от 3 месеца, постановена от Районен съд – Г. Оряховица. Й. П. е предаден на ОЗ «Охрана на съдебната власт» за привеждане в затвора в гр. Ловеч.

Контрабанден тютюн иззеха служители на полицейското управление в Свищов. Вчера при извършена проверка в жилище в с. Хаджидимитрово, обитавано от 52-годишния И. Й. са установени и иззети 275 г. насипен тютюн, без акцизен бандерол. По случая е образувана преписка, същата е подготвена за налагане на административно наказание.

5 автомобила и 5 граждани са проверени при специализирана полицейска операция, проведена на територията на РУ – Елена. Съставен е един акт.

През денонощието полицейските патрули в област В. Търново са проверили общо 404 граждани, от които 97 за употреба на алкохол и  194 автомобила, от тях 25 товарни и 2 мотоциклета. Репатрирани са 15 автомобила. Съставени са 49 акта и са наложени 73 глоби с фиш. Заснети са 11 видеоклипа за скорост. Издадени са 14 заповеди за налагане на принудителни административни мерки.

Наказание 7 месеца «лишаване от свобода», чието изпълнение е отложено за срок от 3 години, 7 месеца лишаване от правоуправление на автомобил и 190 лв. глоба е наложил Районен съд – В. Търново на 53-годишния Й. П. от гр. Карнобат, във връзка с водено срещу него бързо  производство в РУ – В. Търново за престъпление по чл.343Б, ал.1 от НК.