Трима водачи, употребили наркотични вещества, установиха служители на РУ – Г. Оряховица и Свищов. Вчера в с. Поликраище за проверка е бил спрян лек автомобил «Ауди», управляван от 22-годишния Й. Й. от същото село. В началото на проверката водачът изхвърлил от автомобила топче хартия, за което е установено, че съдържало метаамфетамин. При проверка на водача за употреба на наркотични вещества, апаратът е дал положителна реакция на канабис и метаамфетамин. При последвали претърсвания на два адреса са иззети още листна маса, която е реагирала на канабис. Й. Й. е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР. Същата вечер в железничарския град е извършена проверка на лек автомобил «Нисан», управляван от 33-годишния П. П. от същия град. При проверка на водача за употреба на наркотичин вещества, апаратът е дал положителна реакция на канабис. Водачът е отказал кръвна проба. Задържан е за срок до 24 часа по ЗМВР. Вчера следобед в Свищов е извършена проверка на лек автомобил «Пежо», управляван от 54-годишния В. Ч. от същия град. В хода на проверката е установено, че транзитните табели на возилото са с изтекла валидност, а водачът е седнал зад волана след употреба на амфетамин. При последвало претърсване в имот на водача в с. Ореш са установени и иззети електронна везна и тревиста маса около 3 гр. реагираща на марихуана. В. Ч. е задържан за срок д о 24 часа по ЗМВР. По всички случаи са образувани бързи производства.

Бързо производство за неизпълнение на полицейско  разпореждане е започнато в РУ – В. Търново срещу 49-годишен мъж от Килифарево. Вчера в областния град служители на Пътна полиция предприели проверка на неправилно паркиран лек автомобил «Мерцедес» на пешеходна пътека. При проверка на водача – А. Б. същият самоволно напуснал мястото на проверката и не изпълнил полицейско разпореждане да спре автомобила. Застигнат е от патрулния автомобил и изпробван за употреба на алкохол, пробата е отчела 1,19 промила. По случая е образувано бързо производство.

мврКражба на велосипед, разкриха служители на полицейското управление в Г. Оряховица. Деянието е извършено на 1 март от избени помещения на жилищен блок в железничарския град. От проведените действия по разследването е установено, че извършител е 41-годишната Ц. Г. от с. Джулюница, неизвестна до момента на полицията. Тя е върнала инкриминираната вещ. Материалите по случая са подготвени за доклад в прокуратурата.

През денонощието е осъществена охраната на едно масово мероприятие – във В. Търново се проведе открито събрание на служителите от ГД „Охрана“. Преди, по време и след приключването му нарушения и инциденти не са допуснати.

22 граждани и 19 автомобила са проверени при специализирана полицейска операция, проведена на територията на РУ – Свищов. Съставени са 7 акта и са наложени 2 глоби по фиш.

Среща на полицейските и младши полицейските инспектори с представители на местната власт и населението се проведе в селата Сливовица и Родина. Обсъдени бяха въпроси, касаещи осветлението в тъмната част на денонощието и свободната паша на домашни животни.

През денонощието полицейските патрули в област В. Търново са проверили общо 361 автомобила, от тях 86 за употреба на алкохол и  169 автомобила, от тях 24 товарни. Заснети са 127 видеоклипа за скорост. Съставени са 74 акта и са наложени 65 глоби с фиш.

Наказание 3 месеца лишаване от свобода, чието изпълнение е отложено за срок от 3 години и 6 месеца лишаване от правоуправление на автомобил е наложил Районен съд – В. Търново на 34-годишния П. Д. от гр. Павликени, във връзка с водено срещу него бързо  производство в РУ – В. Търново за престъпление по чл. 343Б, ал.1 от НК.

Кражба на неустановено количество трансформаторно масло от въздушен трафопост, находящ се във вилната зона на с. Арбанаси, разследват служители на РУ – В. Търново. Деянието е извършено в периода 1-7 март. По случая е започнато досъдебно производство.

Унищожени 10 гуми на пет леки автомобила, паркирани пред жилището на собственика им в с. Самоводене, разследват криминалисти от РУ – В. Търново. Деянието е извършено в нощта срещу 7 март. На местопроизшествието е извършен оглед. По случая е започнато досъдебно производство.

77-годишна жена от П. Тръмбеш е попаднала в капана на телефонни измамници и е била ощетена с 1800 лв. Вчера тя потърсила съдействие в полицията. Пред униформените разказала, че предния ден на домашния й телефон се обадил непознат, който се представил за лекар и разиграл сценария с пострадалата дъщеря, на която предстои да бъде направена операция. След още един телефонен разговор на потърпевшата били дадени указания сумата да бъде оставена под пейка пред жилището й. По случая е започнато досъдебно производство.

 08 март 2018 | 09:06
Източник: МВР-Велико Търново, пресцентър