Трима водачи, употребили наркотични вещества, установиха служители на РУ – Г. Оряховица и Павликени. Вчера около обяд в гр. Д. Оряховица е извършена проверка на лек автомобил «Фиат Добло», управляван от 28-годишния Ж. Д. от с. Джулюница. При проверка на водача за употреба на наркотични вещества, апаратът е отчел положителна реакция на метаамфетамин. Ж. Д. е дал кръвна проба за химичен анализ. Тази нощ в 01,50 ч. в Павликени е извършена проверка на лек автомобил «Пежо», управляван от 22-годишния М. М. от същия град. При проверка на водача за употреба на наркотични вещества, апаратът е отчел положителна реакция на амфетамин и метаамфетамин. Той е отназал кръвна проба. По двата случая са започнати бързи производства. В сряда в 21,35 ч. на кръстовище в П. Тръмбеш е извършена проверка на лек автомобил «Фиат Пунто», управляван от 19-годишния Г. В. от Г. Оряховица. При проверка на водача за употреба на наркотични вещества, апаратът е дал положителна реакция на марихуана.  Г. В. е дал кръвна проба за химичен анализ. Срещу него е започнато досъдебно производство.

Водач, употребил алкохол е установен в Свищов. Тази нощ в 02,45 ч. е извършена проверка на лек автомобил «Мерцедес», управляван от 27-годишния С. Г. от с. Малчика. При проверка на водача за употреба на алкохол, апаратът е отчел 1,48 промила. С. Г. е отказал кръвна проба. По случая е образувано бързо производство.

Служители на полицейското управление в Свищов разкриха кражба на 82 щатски долара, на стойност 133 лв.  Деянието е извършено в периода 5-8 януари тази година, в условията на повторност и след предварителен сговор. В хода на разследването е установено, че кражбата е извършена от 20-годишния Ф. Б. и 28-годишния Т. Т. и двамата от Свищов. След доклад на материалите в прокуратурата двамата са привлечени, като обвиняеми, наложени са им мерки за неотклонение «подписки».

Незаконно добита дървесина установиха служители на РУ – Елена. Вчера в гр. Елена служители на местното полицейско управление установили каруца, превозваща около 0,4 куб. м. дърва за огрев без горска марка и разрешително за превоз. В хода на проверката е установено, че дървата са незаконно отнети от землището на града и са общинска собственост. По случая е образувана преписка.

Двама мъже, обявени за общодържавно издирване, установиха служители на РУ – В. Търново и Г. Оряховица. Вчера следобед в казино в областния град е извършена проверка на 38-годишния М. И. от същия град. В хода на проверката е установено, че мъжът се издирва от местното полицейско управление, като свидетел по досъдебно производство, с мярка «принудително довеждане». Същия ден в Лясковец е извършена проверка на 38-годишния Н. Й. от гр. Раднево. Установено е че същият се издирва от полицейските управления в Ямбол и Нова Загора, с мярка «принудително довеждане».

Цигари без акцизен бандерол иззеха служители на РУ – Свищов. Вчера на кръстовище в крайдунавския град е извършена проверка на лек автомобил «Ситроен», управляван от 49-годишния С. А. от Свищов. В хода на проверката е установено, че водачът държи в себе си 41 кутии цигари от различни марки, без акцизен бандерол. По случая е образувана преписка, която е подготвена за налагане на административно наказание.

Срещи на полицейските и младши полицейските инспектори с представители на местната власт и населението се проведоха в Свищов и с. Горски Сеновец. Обсъдени бяха въпроси, касаещи предприемане на адекватни законови мерки срещу популацията на бездомните кучета, необходимост от изграждане на приют за такива на територията на Свищов, необходимост от опресняване на пътната маркировка, ремонт на уличното осветление, методите за опазването на личното имущество и недопускане извършването на телефонни измами.

През денонощието полицейските патрули в област В. Търново са проверили общо 311 граждани, от които 75 за употреба на алкохол и 161 автомобила, от тях 17 товарни. Съставени са 42 акта и са наложени 66 глоби с фиш.

Кражба на електрически инструменти от жилище в с. Петко Каравелово, разследват служители на РУ – П. Тръмбеш. Престъплението е извършено в периода 5-8 март, като извършителят е проникнал в имота през входна врата с липсващо стъкло. По случая е започнато досъдебно производство.

 09 март 2018 | 09:54
Източник: МВР-Велико Търново, пресцентър