Водач, употребил алкохол стана участник в пътен инцидент. Произшествието е станало снощи около 20,30 ч. на пътя В. Търново – Русе, в района на с. Самоводене. По първоначална информация са се сблъскали лек автомобил «Рено Меган», управляван от 46-годишния З. Г. от с. Самоводене и товарен автомобил «Волво», управляван от 38-годишен румънски гражданин. При проверка на двамата водачи за употреба на алкохол, пробата на водача на лекия автомобил е отчела 1,98 промила. З. Г. е отказал кръвна проба. Произшествието е обработено по административен ред. Срещу водача на лекия автомобил е започнато бързо производство.

мврБързо производство за нарушаване на заповед за защита от домашно насилие е започнато в РУ – Г. Оряховица срещу 34-годишен мъж от гр. Лясковец. Вчера следобед съдействие в полицейското управление в железничарския град е потърсила 56-годишна жена от с. Козаревец. Тя е обяснила, че синът й е нарушил съдебна заповед за защита от домашно насилие и е пристигнал в жилището й, като е започнал да блъска и обижда баща си. Пристигналия на мястото полицейски екип е установил нарушителя – И. Г. и го е задържал с полицейска мярка за 24 часа.

Водач, употребил наркотични вещества, установиха служители на РУ – Павликени. Снощи в 20,15 ч. в гр. Бяла черква е извършена проверка на лек автомобил «Опел Корса», управляван от 29-годишната Н. К. от същия град. При проверка на водача за употреба на наркотични вещества, апаратът е дал положителна реакция на амфетамин. Н. К. е отказала кръвна проба. Срещу нея е започнато бързо производство.

Глоба 150 лв. е наложил Районен съд – В. Търново на 34-годишен мъж от областния град за извършена непристойна проява. В неделя в 03,50 ч. на ул. «Независимост» в областния град Р. И. е нанесъл удари с крак по вратата и тавана на таксиметров автомобил и е уринирал в саксии, поставени пред заведение. След намесата на полицията той е бил задържан с полицейска мярка за 24 часа. Съставен му е акт по Указа за борба с дребното хулиганство.

През денонощието е осъществена охраната на едно масово мероприятие – в гр. Д. Оряховица се проведе турнир по риболов. Присъствали около 250 човека. Преди, по време и след приключването му нарушения и инциденти не са допуснати.

През денонощието полицейските патрули в област В. Търново са проверили общо 195 граждани, от които 67 за употреба на алкохол и  143 автомобила, от тях 15 товарни. Репатрирани са 22 автомобила. Съставени са 22 акта и са наложени 46 глоби с фиш. Заснети са 23 видеоклипа за скорост.

Източник: МВР-Велико Търново