РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ
На 13.02.2018 г. около 09:30 часа, във връзка с получен оперативен сигнал, служители на сектор „Криминална полиция“ при Второ РУ- Плевен, извършват проверка в частен дом, в  гр. Плевен, обитаван от 69-годишна жена.  При извършената проверка в жилището в кашони са намерени и иззети общо 1096 бр. кутии с цигари, общо 21920 къса цигари, както следва: 696 кутии цигари по 20 къса марка „Compliment- blue“, 400 кутии цигари по 20 къса марка „Trokadero- slims“. Всички намерени акцизни стоки са фабрично запечатани и без валиден български бандерол. За случая е уведомен дежурен прокурор в Районна прокуратура – Плевен. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.234, ал.1 от НК. Работата по досъдебното производство продължава разследващ полицай. Нанесената щета на републиканския бюджет от невнесен акциз възлиза на около 5000 лева.

ПОЛИЦЕЙСКИ ОПЕРАЦИИ
На 13.02.2018 г. на основание утвърден план по линия „Акцизни стоки“ и получен сигнал, е проведена специализирана полицейска операция от служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ и сектор „Охрана на обществения ред и териториална полиция“ при ОДМВР – Плевен, съвместно със служители на митница – Свищов. Целта на операцията е ограничаване разпространението на акцизни стоки без бандерол.
При проверка в частен дом, находящ се в гр. Долни Дъбник, в прилежаща постройка, е установено нерегистрирано съоръжение за дестилиране на алкохол, в момент на експлоатация, с вместимост от около 150 литра и около 5 л. прозрачна алкохолна течност, наподобяваща ракия, с измерен на място с денситометър – алкохолен градус –  63 %. Нерегистрираното съоръжение за дестилиране на алкохол, е иззето с протокол от служители на митница – Свищов. На съдържателя е наложена глоба.

ЗАПОЧНАТИ БЪРЗИ ПОЛИЦЕЙСКИ ПРОИЗВОДСТВА
На 13.02.2018 г. в 15:20 ч. в гр.Червен бряг, на кръстопътя за с. Чомаковци и Вилна зона „Маркова могила“, служители на РУ- Червен бряг спират за проверка лек автомобил управляван от 25-годишен мъж от с. Лепица. При извършената проверка на водача с техническо средство тест е установено, че същият е под въздействието наркотични вещества.
Мъжът е задържан в РУ- Червен бряг. При задържането му същият доброволно предава един брой полиетиленов плик, с размери 8 х 7 см. съдържащ суха, зелена, тревиста маса, по негови данни – марихуана.
Извършена е проверка в дома на задържания, където майка му доброволно предава един брой полиетиленов плик, с размери 12 х 10 см., съдържащ два броя съцветия от суха, зелена, тревиста маса, наподобяваща марихуана и един бр. полиетиленов плик, с размери 21 х 30 см., съдържащ суха, зелена, тревиста маса, наподобяваща марихуана. Предстои назначаване на физико- химическа експертиза. Уведомен e прокурор. Образувани са бързи производства за престъпление по чл.343б, ал.3 от НК; за престъпление по чл.354а, ал.5, във вр. ал.3, т.1 от НК и за престъпление по чл.354а, ал.5 във вр. ал.3, т.1 от НК. Работа по случая продължава разследващ полицай.

На 13.02.2018 г. в 15:20 ч. в с. Радомирци, служители на РУ – Червен бряг спират за проверка мотоциклет марка „Симсон s 51“, управляван от 48-годишен мъж от същото село. При извършената справка се установява, че мотоциклетът не е регистриран по надлежния ред, а водачът не притежава свидетелство за правоуправление, тъй като изтърпява административно наказание за същото деяние.
Образувани са 2 бързи производства за престъпление по чл. 343в, ал. 2 от НК и за престъпление по чл.345, ал. 2 от НК. Работа по случая продължава разследващ полицай.

ПЪТНО ТРАНСПОРТНИ ПРОИЗШЕСТВИЯ
На 13.02.2018 г. около 08:00 ч. на разклона за гр. Червен бряг,  в посока гр. София, лек автомобил, управляван от румънски  гражданин при движение с несъобразена с пътните условия скорост, при завой наляво и мокра пътна настилка, напуска пътното платно вляво по посока на движението и се преобръща край пътя. Вследствие на произшествието е пострадал возещият се на задната седалка друг румънски гражданин. Същият е прегледан в Центъра за спешна медицинска помощ и освободен с охлузване по главата, без опасност за живота. Водачът е изпробван за алкохол с техническо средство като пробата е отрицателна. На водача е съставен акт по чл.20, ал.2 от ЗДвП.

 

Източник: МВР-Плевен, пресцентър
14 февруари 2018 | 09:53