ПЪТНО ТРАНСПОРТНИ ПРОИЗШЕСТВИЯ
На 24 февруари 2018 година в 20.05 часа в РУ – Левски е получен сигнал, че на улица „Св. Св. Кирил и Методий“ лежи мъж и има спрял автомобил до него. На място е изпратен полицейски екип, който установява, че е възникнало ПТП между лек автомобил „Волво“, управляван от 36-годишна от Левски и пешеходец – 68-годишен, също от Левски. Изпратен е автомобил на ФСМП – Левски, който транспортира пострадалият възрастен мъж до ЦСМП – Плевен. Настанен е в неврологично отделение в УМБАЛ – Плевен без опасност за живота. Водачът на автомобила е изпробвана за наличие на алкохол в кръвта с техническо средство дрегер, като пробата е отрицателна. Образувано е досъдебно производство. Уведомен е прокурор. За престъпление по чл. 343, ал.1, б. „б“ работа продължава разследващ полицай.

На 25 февруари 2018 година около 18:00 часа на път I-3 Бяла – Ботевград, обходен път на град Долни Дъбник, „Фолксваген Поло“, собственост и управляван от 36-годишна от град Полски Тръмбеш, при движение в посока към гр. София, на заснежен път, губи напречна устойчивост и навлиза в насрещната лента. Удря със задната лява част на автомобила в насрещно движещия се товарен автомобил „Мицубиши l200“, собственост и управляван от 55-годишен от Плевен. От сблъсъка лекият автомобил „Фолксваген“ се завърта и се удря челно в насрещно движещ се лек автомобил „Фиат Чинкуеченто“, собственост и управляван от 40-годишен от Червен бряг. В следствие на ПТП са пострадали водача на „Фиат“ и пътниците в него – 39-годишна и 16-годишен, от Чревен бряг. Тримата са откарани в ЦСМП при УМБАЛ – Плевен, където са прегледани. Установено е, че шофьорът има фрактури на двата крака и таза – настанен е за лечение в „клиника по ортопедия и травматология“ в тежко състояние. Водачите са изпробвани за употреба на алкохол с техническо средство, като пробите са отрицателни. При инцидента е оказано съдействие от екип на РСПБЗН – Плевен. Уведомен е прокурор.  Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 343, ал. 1, б. „б“, във връзка с чл. 342, ал. 1 от НК. Продължава работа разследващ полицай.

ПРИТЕЖАВАНЕ НА НАРКОТИЦИ
На 24 февруари 2018 година в 10.00 часа в затвора в град Плевен при извършена проверка чрез скенер на багаж, предназначен за лишен от свобода – 26-годишеннот Плевен, в подметката на черен чехъл се намери синьо полиетиленово топче с размери 2/2 см., съдържащо бяло прахообразно вещество. Пратката е носена от 28-годишен от село Горни Дълник, като по негови данни веществото е амфетамин. Извършен оглед. Уведомен е прокурор за престъпление по чл. 354а от НК. Назначени са експертизи. Продължава работа разследващ полицай.

БЪРЗИ ПОЛИЦЕЙСКИ ПРОИЗВОДСТВА
На 26 февруари 2018 година около 00.05 часа в град Червен бряг при проверка за алкохол на водача на лек автомобил „Опел Астра“ – 28-годишен местен жител, е установено че шофира с 1,60 промила. Издаден е талон за медицинско изследване. Образувано е бързо производство за престъпление по чл. 343 „б“, ал. 1 от НК. Уведомен е прокурор и работа продължава разследващ полицай.

На 23 февруари 2018 година около 00.15 часа в Плевен на улица „Димитър Константинов“ полицаи от Първо РУ-Плевен извършват проверка на 26-годишен от Плевен. Мъжът доброволно предава полиетиленово пликче с размери 1.5х1.5 см., съдържащо суха зелена тревиста маса по негоди данни – марихуана. Назначена е химическа експертиза на веществото. 26-годишният е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Уведомен е прокурор в РП-Плевен за престъпление по чл. 354 „а“, ал.3, т.1 от НК. Започнато е бързо производство и продължава работа разследващ полицай.

На 23 февруари 2018 година около 14.30 часа на булевард „Русе“ при проверка с техническо средство на водача на „БМВ“ 28-годишен от Враца е установено, че шофира след употреба на кокаин. Нарушителят е задържан за срок до 24 часа. Уведомен е прокурор в РП-Плевен. За престъпление по чл. 343 „б“, ал.3 от НК е започнато бързо производство.

На 24 февруари 2018 година в Първо РУ е започнато бързо производство срещу 38-годишен от Плевен. На същата дата около 14.30 часа в град Плевен ул.“Ст.Михайловски“ при проверка и обиск в него е намерена пластмасова жълта кутийка, съдържаща шест полиетиленови топчета с неправилна форма с размери 2/2см с прахообразно вещество. Веществото е иззето и предадено за лабораторен анализ. 38-годишният е задържан за срок до 24 часа. Уведомен е прокурор за престъпление по чл. 354 „а“ от НК. Продължава работа разследващ полицай.

ДРУГИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ, СВЪРЗАНИ С НАРКОТИЦИ
На 23 февруари 2018 година в хода на полицейска операция по линия „наркотици и контрабанда на акцизни стоки“ около 11.20 часа в град Кнежа на улица „Отец Паисии“ е проверен „Сеат алхамбра“, управляван от 29-годишен от Плевен. Проба за употреба на упойващи и наркотични вещества с техническо средство „дръг чек“ 3000, е отчела наличие на амфетамини. Издаден е талон за медицинско изследване и водачът е придружен до ФСМП – гр.Кнежа, където е взета  кръв и урина за медицинско изследване. Уведомен е прокурор от  РП – Кнежа. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.343 б, ал.3 от НК. Работата продължава. В автомобилът е пътувал 25-годишен от село Селановци.  При извършената проверка от полицаите се намериха във вдлъбнатина, непосредствено под дръжката за отваряне на предна дясна врата, два броя станиолови топчета с диаметър 3,5 см., съдържащи сухи зелено-кафяви съцветия, един брой прозрачно, самозалепващо се полиетиленово пликче с размери 5,5см на 4 см, съдържащо бледо-розово прахообразно и на бучки вещество и един брой прозрачно, самозалепващо се полиетиленово пликче с размери 5,5см на 4 см, съдържащо бяло прахообразно и на бучки вещество, които по данни на мъжете са марихуана и амфетамини. Намерените наркотични вещества са предадени с протокол за доброволно предаване. Извършен е оглед. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.354 а, ал.3 от НК. Работата продължава разследващ полицай.

 

ИЗТОЧНИК: МВР-ПЛЕВЕН, СТАРШИ ЕКСПЕРТ МАРИАНА ЦВЕТКОВА

 26 февруари 2018 | 09:18