На 12 март 2018 година около 13:00 часа на път I – 3 – Бяла – Ботевград, след село Българене в посока град Русе, водачът на „Тойота Корола“ 20-годишна от Русе,  при движение към София, при изпреварване е изгубила контрол над автомобила. „Тойотата“ излиза от пътното платно в ляво по посоката си на движение, като се удря в крайпътна мантинела. В следствие на ПТП е пострадала пътничката в автомобила – 20-годишна от София. При изваждането ѝ от автомобила е оказано съдействие от екип на РСПБЗН – Плевен. С фрактури на двата крака тя е настанена е за лечение в клиника по ортопедия и травматология. Водачката е изпробвана за употреба на алкохол с техническо средство, като пробата е отрицателна. Уведомен е дежурен прокурор при РП – Левски. Извършен е оглед на местопроизшествието. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 343, ал. 1, б. „б“, във връзка с чл. 342, ал. 1 от НК. Продължава работа разследващ полицай.

БЪРЗИ ПОЛИЦЕЙСКИ ПРОИЗВОДСТВА
На 9 март 2018 година около 16,00 часа в село Комарево е проверен 52-годишен от село Брест, като водач на лек автомобил „Опел Астра“. Установено е, че шофира без свидетелство за управление на МПС. Нарушението е в срока на изтърпяване на принудителна административна мярка за временно отнемане на свидетелството за управление на моторно превозно средство, наложена му със заповед за прилагане на принудителни административни мерки, влязла в законна сила на 19.02.2018 година. Уведомен е дежурен прокурор в РП-Плевен. Образувано е бързо   производство. за престъпление по чл.343 „в“, ал.3 от НК. Продължава работа разследващ полицай.

На 12 март 2018 година в село Брест в хода на специализирана операция е извършена проверка в частен дом, собственост и обитаван от 70-годишен. Намерени и иззети са 178 боеприпаси кал.16 и кал.12 и два броя метални кутии със сиво прахообразно вещество в тях, без разрешително за тяхното съхранение. Боеприпасите са на съхранение в полицията. Местопроизшествието посетено от полицейски служители и разследващ полицай. Уведомен е прокурор при РП – Никопол. Образувано е бързо прозиводство за извършено престъпление по чл. 339, ал.1 от НК. Продължава работа по случая.

На 12 март 2018 година около 09:30 часа в землището на град Червен бряг в местност „Папрата“ /отдел 79 в/, е установен в момент на сеч с моторен трион 14-годишен от същия град. При извършената проверка е установено, че е нарязал и подготвил за товарене 1,5 пр. куб. м. прясно нарязани дърва за огрев от вида орех, без дървесината да е маркирана с контролна горска марка. Местопрестъплението е посетено от горски надзиратели при ДГС гр.Плевен. Уведомен е прокурор при РП – Червен бряг. Дървесината и моторният трион се намират в база за съхранение на конфискувани вещи и материали „Горски разсадник“ – Червен бряг към ДГС гр. Плевен. Непълнолетният е задържан. По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл.235, ал.6 във връзка с ал.1 от НК. Работа продължава разследващ полицай .

На 12 март 2018 година в Първо РУ-Плевен е образувано бързо производство по чл.343 „б“ ал.1 от НК. На 8 март около 00.20 часа в Плевен в ж.к „Дружба“ при проверка с техническо средство дрегер алкотест 7510 е установено, че 34-годишен от град Тръстеник, е зад волана на  „Фолксваген голф“ с концентрация на алкохол 1.77 промила. Уведомен е прокурор при РП – Плевен. Работата по случая продължава.

На 12 март 2018 година около 03,20 часа на главен път екип на „Пътна полиция“ при ОД на МВР – плевен спират за проверка движещ се в посока село Брестовец лек автомобил „Ауди А3“. Проба за алкохол с техническо средство „алкотест дрегер 7510“ е показала, че 22-годишна плевенчанка, като водач на автомобила, има 1,29 промила. Съставен е акт и е издаден талон за медицинско изследване. По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл. 343 „б“, ал.1 от НК. Уведомен е дежурен прокурор в РП-Плевен. Работа продължава разследващ полицай.

ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ПРОТИВ ДАНЪЧНАТА СИСТЕМА   
30 000 къса контрабандни цигари и над 112 килограма насипен тютюн са иззели полицаи от ОДМВР – Плевен. Полицейските действия срещу нерегламентираното разпространение на стоки без български бандерол са проведени на 12 март 2018 година в село Буковлък – община Плевен и село Деков – община Белене. Около 14:00 часа е извършено претърсване и изземване на адрес в село Буковлък. От дома на 65-годишна са иззети 1500 броя кутии цигари без бандерол /250 кутии „Karelia slims“, 150 кутии „Eva slims“ и 1100 кутии „Karelia blue“/. По случая е уведомен дежурен разследващ полицай и е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 234, ал.1 от НК.
На 12 март 2018 година около 15:00 часа служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ и специализирани полицейски сили при ОДМВР – Плевен, са извършили претърсване в имота на 33-годишна в село Буковлък. Иззети са 11 броя чувала, съдържащи раздробена жълто-кафява листна маса, наподобяваща по вид цвят и мирис на тютюн с общо тегло около 112 кг. По случая е уведомен дежурен разследващ полицай и е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 234 ал.1 от НК.
Материалите по случаите са предадени на прокурори. Работата продължават разследващи полицаи.

 

ИЗТОЧНИК: МВР-ПЛЕВЕН, СТАРШИ ЕКСПЕРТ МАРИАНА ЦВЕТКОВА

 13 март 2018 | 08:54