ГРАБЕЖ С ОРЪЖИЕ
На 13 март 2018 година в 10.00 часа във Второ РУ – Плевен е получен сигнал от 20-годишен от село Новачене. Тъжителят е заявил, че на 12 март около 21.50 часа в град Плевен на улица „Васил Левски“ неизвестен извършител чрез заплаха с хладно оръжие – нож му е отнел 165 лв. Уведомен е дежурен прокурор при РП – Плевен. По случая е образувано досъдебно производство, по което продължава работа разследващ полицай.

ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ПРОТИВ ДАНЪЧНАТА СИСТЕМА
На 13 март 2018 година около 15:30 часа на първокласен път I-3 км-97, пътен възел НХК е спрян за проверка „Опел Вектра“, управялван от 37-годишен от село Буковлък.  В багажното отделение се установиха 4 полиетиленови чувала и текстилна чанта, всичките съдържащи суха нарязана жълто кафява листна маса наподобяваща по вид, цвят и мирис на тютюн с общо тегло около 41 кг. Листната маса е предадена с протокол за доброволно предаване от пътничка в „Опел“-а – 23-годишна от същото село. Тя е заявила, че превозваната листна маса е тютюн и е нейна. По случая е уведомен дежурен разследващ полицай при ОД на МВР – Плевен и е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 234 от НК. Нанесената щета на държавния бюджет от невнесен акциз е в размер на около 6 200 лв. Работата по досъдебното производство продължава.

На 13 март 2018 година за времето от 08:00 часа до 17:00 часа в Плевен е проведена специализиран операция с цел недопускане разпространение на акцизни стоки без бандерол. На територията на кооперативен пазар са намерени  3 черни полиетиленови плика, съдържащи жълто-кафява тревиста маса, наподобяваща по цвят и мирис на тютюн с общо тегло 30 кг. Съставен е констативен протокол.

ПОЛИЦЕЙСКИ ДОЗНАНИЯ
На 13 март 2018 година при проверка в сграда в Никопол е установено неправомерно присъединяване към електроразпределителната мрежа на „ЧЕЗ Разпределение България“ АД – София, с което са създадени условия за непълно отчитане на потребената електрическа енергия. Местопроизшествието е посетено от полицаи и служители на „ЧЕЗ Разпределение България“. Уведомен е прокурор. За престъпление по чл.234 „в“, ал.1 от НК продължава работа разследващ полицай.

БЪРЗИ ПОЛИЦЕЙСКИ ПРОИЗВОДСТВА
На 13 март 2018 година в 18:45 часа в хода на специализирана операция  на път I-3 – с. Радомирци, при проверка на документите на водача на „Рено лагуна“ – 22-годишен от село Малък извор, обл. Ловеч, се установи, че управлява МПС в срока на заповед за прилагане на административна мярка „временно отнемане на СУМПС до заплащане на дължимата глоба“. Уведомен е дежурен прокурор при РП – Червен бряг. По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл.343 „в“, ал.3 от НК. Работата продължава разследващ полицай.

На 13 март 2018 година около 16.00 часа в град Плевен на площад „Македония“ при обиск на 22-годишен от Долна Митрополия е намерен къс от свита цигара без филтър, съдържаща суха зелено-кафява тревиста маса с мирис на марихуана. При последвало претърсване и изземване в апартамента му са открити полиетиленов прозрачен плик с размери 4х6 см., съдържащ жълтеникаво прохообразно вещество и полиетиленов прозрачен плик с размери 5х3 см., съдържащ суха зелена тревиста маса. Веществата са иззети и предадени за лабораторна обработка. Уведомен е прокурор в РП – Плевен за престъпление по чл. 354а, ал. 3, т. 1 от НК. Образувано е бързо производство. Младежът е задържан за срок до 24 часа. Продължава работата по случая.

На 13 март 2018 година в 08:10 часа в град Плевен на улица „Вардар“ служители на сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – Плевен спират „Ситроен Саксо“, нерегистриран по надлежния ред (с изтекъл срок на транзитни регистрационни табели) с водач 41-годишен от Плевен. За констатираното е съставен акт и са иззети регистрационните табели. Уведомен е дежурен прокурор за престъпление по чл. 345, ал. 2 от НК. Започнато е бързо производство, по което продължава работа разследващ полицай.

На 13 март 2018 година в Първо РУ Плевен е подаден сигнал за извършена кражба от хипермаркет в Плевен. На място е изпратен полицейски екип. Служителите на реда са установили, че 18-годишна от град Мизия, 17-годишна от село Петърница и 18-годишна от село Одърне в съучастие и сговор са откраднали хранителни продукти и други стоки. Трите извършителки са задържани са срок до 24 часа по закона за МВР. Образувана е преписка за престъпление по чл. 194, ал. 1 от НК.

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО
На 14 март 2018 година при пожар в дома си в село Обнова е загинала 87-годишна. Сигнал за произшествието е постъпил в 02:33 часа. Пламъците са погасени от екип на РС ПБЗН – Левски. Причините за трагичния инцидент са в процес на установяване.

На 14 март 2018 година в 01:34 часа в Оперативен център при РДПБЗН – Плевен е съобщено за пожар в магазин в село Лепица. Повредена е входна врата и са опушени стени на помещението. Пламъците са погасени от служители на РС ПБЗН – Червен бряг. Причините за произшествието са в процес на установяване.

ИЗТОЧНИК: МВР-ПЛЕВЕН, СТАРШИ ЕКСПЕРТ МАРИАНА ЦВЕТКОВА
14 март 2018 | 09:30