ИЗДИРЕНИ ЛИЦА – ОБЯВЕНИ НА ОБЩОДЪРЖАВНО ИЗДИРВАНЕ
На 19 февруари 2018 година около 11.00 часа в село Радомирци при провеждане на  оперативно-издирвателни мероприятия по линия „Издирване“ е установен и със заповед за задържане за срок до 24 часа е задържан издирваният 19-годишен от същото село. Лицето е обявено за общодържавно издирване с телеграма на ГД „НП“  обвиняем по досъдебно производство с мярка принудително довеждане.

ПОЛИЦЕЙСКИ ДОЗНАНИЯ
На 19 февруари 2018 година около 10.00 часа  при проверка в имота на 45-годишна в село Чомаковци е установено неправомерно присъединяване към водопреносната мрежа. При огледа е изяснено, че са създадени условия за непълно отчитане на потребената питейна вода посредством нипел с прикрепена пластмасова тръбичка с метална вложка  с дължина около 20 см., присъединена неправомерно към водопреносната мрежа. Местопроизшествието е посетено от полицейски служители. Уведомен е прокурор. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.234 „в“ ал.1 от НК. Работа продължава разследващ полицай .

БЪРЗИ ПОЛИЦЕЙСКИ ПРОИЗВОДСТВА
На 19 февруари 2018 година в 15.30 часа на път в посока град Белене при полицейска проверка с техническо средство управлява лек автомобил „Рено Еспейс“ след употреба на наркотични вещества – марихуана. Пробата е взета с дрегер drug check 3000. Нарушителят е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Уведомен е прокурор от РП – Левски. Образувано е бързо производство  за престъпление по чл. 343 „б“, ал. 3 от НК. Продължава работа разследващ полицай.

На 18 февруари 2018 година около 20.10 часа в село Чомаковци служители на РУ-Червен бряг  подават сигнал за проверка на лек автомобил „Форд Ескорт“. Водачът – 21-годишен от селото, не спира на сигнала със стоп палка и осуетява извършването на полицейската проверка. Малко по- късно нарушителят е установен, за което има съставен акт. Задържан e за срок до 24 часа по Закона за МВР. Уведомен е районен прокурор. Започнато е бързо производство за престъпление по чл.270, ал.1 от НК. Работа продължава разследващ полицай.

 

ИЗТОЧНИК: МВР-ПЛЕВЕН, СТАРШИ ЕКСПЕРТ МАРИАНА ЦВЕТКОВА

 20 февруари 2018 | 09:17