Новините на МВР-Плевен от 23 февруари

0
20

ИЗДИРЕНИ ЛИЦА – ОБЯВЕНИ НА ОБЩОДЪРЖАВНО ИЗДИРВАНЕ
На 23 февруари 2018 година около 00:40 часа в град Плевен на ул. „Д-р Г. М. Димитров“ полицаи са установили 38-годишен плевенчанин, обявен за общодържавно издирване от ГДНП- София. Лицето се издирва като обвиняем по досъдебно производство, с мярка „принудително довеждане“. Уведомен е инициаторът.

ПОЛИЦЕЙСКИ ДОЗНАНИЯ
На 22 февруари 2018 година около 11:50 часа при проверка в имота на 58-годишен в Червен бряг е констатирано неправомерно присъединяване към водопреносната мрежа. При извършения оглед е установено, че присъединяването е посредством отклонение, излизащо от тръба 3/4 цола с прикрепена пластмасова тръбичка с метална вложка, с дължина около 20 см., с което са създадени условия за непълно отчитане на потребената питейна вода. Уведомен е дежурен прокурор. По случая е образувано досъдебно за престъпление по чл.234 „в“, ал.1 от НК. Работа продължава разследващ полицай.

БЪРЗИ ПОЛИЦЕЙСКИ ПРОИЗВОДСТВА
На 22 февруари 2018 година около 15:00 часа на алея „Плевенска епопея“ в землището на  село Гривица при полицейска проверка на лек автомобил „Шкода Фабия“, с водач 39-годишен от град Габрово, на предна лява седалка е открито сглобено огнестрелно оръжие – ловна пушка, полуавтомат, марка „МС“, 12 калибър. Оръжието е законно притежавано от габровеца, видно от разрешително за носене и съхранение с валидност до 21.08.2021 година. Пушката е била с патрон в цевта. В автомобила и в ловна жилетка, облечена от водача, са установени множество боеприпаси – патрони 12 калибър. В хода на проверката 39-годишният е направил опит да даде подкуп на полицейските служители, за да не извършат задълженията си по служба, като пуснал в служебния „ВАЗ-21214“ банкнота с номинал от 50 лв. Местопроизшествието е посетено от полицейски екип. Извършен е оглед, при който са иззети разрешително за носене и съхранение на ловно оръжие, банкнота с номинал от 50 лв., ловна пушка марка „МС“ и 27 броя ловни патрони 12 калибър. 39-годишният е задържан за срок до 24 часа. Уведомен е прокурор в ОП – Плевен. За престъпление по чл.304 „а“ и престъпление по чл.338, ал.1 от НК са започнати бързи производства.

ПРИТЕЖАВАНЕ НА НАРКОТИЦИ
На 22 февруари 2018 година в село Староселци в имота на 43-годишен е установен кашон, съдържащ раздробена суха тревиста маса с жълтеникаво – зелен цвят, която по данни на мъжа е марихуана, с общо тегло 0.685 кг. В самозалепващо се полиетиленово пликче с размери 5х6.5 см. се намериха семена. Тревистата маса и семената са предадени доброволно. Извършен е оглед на местопроизшествието. Предстои назначаване на физико – химическа експертиза. Уведомен е  разследващ полицай и прокурор при РП- Кнежа. Образувано е досъдебно производство по чл. 354 „а“, ал.3 от НК.

ПАЛЕЖИ
На 31 януари 2018 година в 04:35 часа в Първо РУ – Плевен е получен сигнал на тел:112 за горящ товарен автомобил „Опел Виваро“ в двора на частен имот в село Буковлък. Собственикът е изгасил сам пожара в автомобила. Вследствие на произшествието е обгоряла част от боята на преден десен калник и пластмасова декоративна решетка, под предно обзорно стъкло. Уведомен е дежурен прокурор при РП – Плевен. Образуваното досъдебно производство е за престъпление по чл.330, ал.1 от НК. От проведените оперативно – издирвателни мероприятия е установен извършителят на престъплението – 23-годишен от селото. Той е направил самопризнания и е разпитан пред съдия от РС – Плевен като обвиняем по досъдебното производство.

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО
На 22 февруари 2018 година в 22:49 часа при   РДПБЗН – Плевен е съобщено за пожар в къща в град Кнежа. Причина за произшествието е  късо съединение от зарядно устройство за мобилен телефон. Пожарът е погасен от собствениците до пристигане на екип на РСПБЗН – Кнежа. Унищожени са техника и домашно обзавеждане. Опушени са стените в обитаемото жилище.

 

ИЗТОЧНИК: МВР-ПЛЕВЕН, СТАРШИ ЕКСПЕРТ МАРИАНА ЦВЕТКОВА

 23 февруари 2018 | 09:38