ПРИТЕЖАВАНЕ НА НАРКОТИЦИ
На 8 март 2018 година около 13.00 часа в сградата на затвора гр.Плевен при извършена проверка от служители на ГДИН – Плевен в килия на лишен от свобода – 48-годишен са намерени две полиетиленови топчета с неправилна форма с размери 1/2 см, съдържащи бяло прахобразно вещество. Местопроизшествието е посетено от полицейски служители. Извършен е оглед. Веществото е иззето за лабораторен анализ. Уведомен е прокурор в РП- Плевен за престъпление по чл.354а, ал.3, т.1 от НК. Образувано е досъдебно производство.

ПОЛИЦЕЙСКИ ОПЕРАЦИИ
На 8 март 2018 година около 12:30 часа в село Ставерци служители на РУ-Долна митрополия и  ОДМВР-Плевен, съвместно със служители на Митница-Свищов са извършили проверка за ограничаване разпространението на акцизни стоки без бандерол. В частен дом и в търговски обект, стопанисвани от 57-годишна са установени около 60 литра прозрачна алкохолна течност, наподобяваща ракия, измерена на място с денситометър с алкохолен градус от 60 %. За констатираното нарушение, са съставени протоколи от митническите служители и предстои съставяне на акт по Закона за акцизите и данъчните складове от служители на Митница-Свищов.

ПОЛИЦЕЙСКИ ДОЗНАНИЯ
На 8 март 2018 година около 10:30 часа в село Муселиево при проверка с drug test 3000 е установено, че 39-годишен от селото управлява лек автомобил „Дачия Логан“ под въздействието на наркотични вещества или техните аналози – амфетамини. За нарушението е съставен акт. Издаден е талон за медицинско изследване. 39-годишният е дал кръвна проба в ЦСМП – гр. Плевен. Той е задържан за срок до 24 часа. Уведомен е дежурен прокурор при РП – Никопол. Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 343 „б“, ал.3 от НК. Продължава работа разследващ полицай.

На 8 март 2018 година в хода на специализирана операция  в град Гулянци на улица „Васил Левски“ е извършена проба за употреба на наркотични вещества с техническо средство дръгчек  на водача на лек автомобил „Форд Мондео“ – 25-годишен от същия град. Установено е, че той е зад волана срез употреба на марихуана. Отведен е във ФСМП – Гулянци, където е дал кръвна проба. Задържан е за срок до 24 часа по Закона за МВР. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 343 „б“, ал. 3 от НК. Уведомен е дежурен прокурор при РП – Никопол. Работа продължава разследващ полицай.

БЪРЗИ ПОЛИЦЕЙСКИ ПРОИЗВОДСТВА
На 7 март 2018 година около 14.30 часа служители от сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР-Плевен спират товарен автомобил „Дачия докер“ без регистрационни табели,. Установяват при проверката, че водачът – 41-годишен от Плевен, управлява автомобил не е регистриран по надлежния ред. Уведомен е прокурор при РП-Плевен. Образувано е бързо производство за престъпление по чл.345 ал.2, във връзка с ал.1 от НК. Работа по случая продължава.

На 8 март 2018 година около 10.00 часа в град Плевен на улица „Иван Миндиликов“ при проверка с техническо средство е установено, че 26-годишен от Плевен управлява лек автомобил „БМВ“ след употреба и под въздействието на амфетамин и канабис. Водачът е отказал да даде кръвна проба за химическа експертиза. При претърсване в дома му в Плевен  са намерени и иззети 4 полиетиленови плика с размери 15/25 см с приблизително тегло около 60 грама, съдържащи суха зелена тревиста маса с характерни белези на марихуана. 26-годишният е задържан за срок до 24 часа. Уведомен е прокурор в РП-Плевен за престъпление по чл. 343б, ал.3 от НК. Започнато е бързо производство, по което продължава работа разследващ полицай.

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО
На 8 март 2018 година в 08:25 часа трима служители от РСПБЗН-Плевен са оказали помощ при източването на язовир „Рогозен-1” в село Рогозен – землището на  Хайредин.

 

ИЗТОЧНИК: МВР-ПЛЕВЕН, СТАРШИ ЕКСПЕРТ МАРИАНА ЦВЕТКОВА

 09 март 2018 | 09:01