„Към момента Община-Ловеч няма средства за препроектиране на проекта за изграждането на приют за кучета!“ Това заяви днес в ловешкия парламент  кметът Корнелия Маринова в отговор на въпрос на местната депутатка Цветослава Банева ще ли има или не приют за кучета в областния град.

Според властник №1 на община Ловеч, старият проект за кучешки приют бил стопиран, след като експерти отказали да го преработят с цел неговото поевтиняване с мотива, че той, приютът, не ще отговаря на стандартите.

„Търсим мярка за финансиране на проекта, намерим ли я, ще задвижим веднага процедурата по неговата реализация“, заключи кметът на Ловеч.

6 КОМЕНТАРИ

 1. Сама с приказки и задаване на въпросчета няма да се спре престъпния т.нар. ремонт на централната пешеходна зова в ловеч…

 2. С колко беше намалена дебелината на плочите?Само това ли е причината да се чупят на третия месец след поставянето им?Не трябваше ли да се редят върху замазка,а не върху пясък?Какви са тези измислени дренажи?Някой ще даде ли отговор на тези въпроси?

 3. Няма нужда да се харчат пари за приют за кучета, защото пари няма за хората в този град.

  • Преди време д-р Йордан Найденов, н-к на ИАРА-Ловеч, имаше великолепната идея помощното стопанство към Ветеринарната гимназия да заработи като приют – хем четириногите скитници грижи ще имат професионални грижи, хем бъдещите ветеринарни медици ще могат kа практика да обогатяват и прилагат познанията си, касаещи лечението на животните.
   Тогава идеята не бе прегърната от тогавашния кмет минчо Казанджиев, може би днес приемничката му корнелия маринова би отреагиралa подобаващо ползотворно.
   Пък нека пак да си чака проект за кучешки приют, пардон, проект за възможности за нови парични потоци…

 4. Е нали трябват пари и за командировки до Лавал, както и за подръжка на личните и автомобили.

 5. За кой проект Корнелия Маринова е казала има пари?! Наследи готови 5 проекта с подсигурено финансиране от Минчо Казанджиев.Резултат:
  1. Проект“Рехабилитация на централна градска част“ вместо кметицата да продължи процедурите, тя/ нали е даскалица,несравнима с икономиста Казанджиев/ спря проекта за 1,5 година,вместо сега да е приключил. Екипа й го преработи,намали дебелината на плочките,смени доставчика и „видим резултат“.Общината има наложена санкция заради корекцията
  2. Захвърли в трета глуха проекта за Зоопарка с подсигурено финансиране.
  3.Нула санирани блокове в Ловеч,въпреки наследени за изпълнение 15 договора.
  И така санкции,след санкции за община Ловеч.

Comments are closed.