Вкусовите качества на уникалния местен деликатес еленски бут бяха високо оценени и от съорганизаторите и партньори на туристическата борса – изложители от съседна Сърбия.
Най-големият туристически форум в България, който се провежда  за 35-ти път събра над 360 представители на туристическия бизнес от 22 страни от цял свят, както и  над 50 общини от страната. Изложението дава уникалната възможност за нови контакти и разширяване на мрежата от партньори, събирайки на едно място целия туристически потенциал.
Тази година на официалното откриване на туристическата борса участваха представители на Местен съвет по туризъм в Елена. В рамките на тридневното събитие общината се представи под мотото „Еленският балкан – дестинация в четири сезона“. През цялото време не стихваше интересът към местните производства, природните и културно-историческите забележителности, местата за настаняване, както и към по-значимите събития от културния и спортния календар на общината.
По традиция се направи дегустация на местни специалитети – еленски бут, филе „Елена“, еленска сливова ракия, любезно предоставени от Местен съвет по туризъм, млечни продукти от „Би Си Си Хандел“ и вино от бутикова винарна село Марян.
На щанда бяха изложени още: мед от еленското Пчеларско дружество „Пчела“, продукти от  земеделските производители Петър Великов и Радослав Великов, разнообразна продукция от гъби, билки, ядки, сушени плодове на „Комбинат горски свят“ ООД и еленски бут от „Билтранс – Владислав Велев“. Повечето посетители се интересуваха откъде могат да  закупят и на каква цена екологичните и био продукти, произведени в Елена. Впечатляващи за посетителите бяха демонстрациите на занаятчията Милчо Бонев, чието участие за поредна година бе обезпечено от Местен съвет по туризъм.
На щанда на общината отново се организира  томбола с картички, представящи природни, културни забележителности и празници, които впечатлиха посетителите. Късметлиите се сдобиха с ваучери, предоставени от хотелиери, за незабравима почивка, както и за езда в Еленския балкан. Раздадени бяха и предметни награди – сувенири от занаятчиите Милчо Бонев и Валентин Димитров, кошничка със сладка от „Бялата къща“ в  село Мийковци, бутилки вино от бутикова винарна село Марян и мед от Пчелна ферма „Стефанови“ в село Раювци.
 
Вкусовите качества на уникалния местен деликатес еленски бут бяха високо оценени и от съорганизаторите и партньори на туристическата борса – изложители от съседна Сърбия.
По време на престижното изложение „Ваканция и СПА ЕКСПО“ община Елена получи голям брой приемливи предложения за медийно отразяване на събитията през годината, покани за мероприятия, разнообразни оферти за партньорство в туристическия бранш.