Община Плевен ще направи дарение на учебници и литература за българското училище, което работи в испанския град Гандия. Това каза кметът на Плевен Георг Спартански.

Той уточни, че вероятно това ще бъде една от първите инициативи на Плевен в изпълнение на подписания наскоро договор за партньорски отношения между двете общини.

Под документа са положили подписите си Георг Спартански и кметът на Гандия Диана Морант Рипол, които са били упълномощени преди това от съответните общински съвети.
На официалната церемония, която се е състояла по този повод в Гандия, са присъствали общински съветници, местната общинска администрация, плевенската делегация и представители на българската общност. Община Плевен ще дари учебници и литература на българското училище в испанския град Гандия
Българите в Гандия са около 4000 души, половината от които са от област Плевен и от години живеят и работят в Испания. Плевенският кмет се е срещнал с представители на българската общност. Разговорът е показал, че и днес те се вълнуват от развитието и бъдещето на родния край и България.