Новите зелени площи по проект „Рехабилитация и нови пространствени решения на пешеходната зона в централна градска част“  са малко над 700 кв. метра. Това съобщи днес на пресконференция директорът на Дирекция „Техническа инфраструктура и околна среда“  в Община Ловеч инж. Николай Стоянов. Тези зелени площи са между жилищен комплекс „Космос“ и хотел „Президиум“.

Нови зелени площи с различна конфигурация има в Градската градина и пред кафе „Блек“. Зелените площи, които се премахват, са много малко. Изгражда се един „джоб“ в южната част на Съдебната палата, където ще бъде оформено място за сядане. Към бъдещия кръгъл фонтан в Градската градина  ще има подходи и алея. Тя е продължение на площта, която се настила с павета и която свързва директно ул. „Търговска“ с детската площадка.

В момента работят осем екипа на следните места – пред бившето кино, около комплекс „Космос“, пред „Хесбургер“, в Градската градина на две места,  на южния паркинг на Община Ловеч, пред Община Ловеч и по площта между Съдебната палата, Община Ловеч и „Виенската сладкарница“.

В следващ момент има възможност работещите да стигнат до 11-12 групи.

Николай Стоянов

Инж. Николай Стоянов съобщи, че са отворени офертите за ремонт пл. „Тодор Кирков“. По първата част са допуснати и петимата кандидати, подписан е протокол № 1 и след празника на 11 май ще бъдат отворени ценовите оферти. Възможно е до средата на юни да се сключи договор.

„С този проект може би има вероятност да се навлезе в зимния период, но ще се постараем да го довършим и него до края на този строителен сезон. Има достатъчно техника, достатъчно работници,  над 60-70 човека“, уточни инж. Стоянов.

След завършителните работи около комплекс „Космос“ ще се редят настилките от ул. „Стамболийски“  към центъра, пред катедралния храм и последно ще прави настилката пред пл. „Екзарх Йосиф Първи“.

Към момента са изпълнени към 7800 кв. м от новата настилка, което е към 29 процента. Електрическата част на инвестиционния проект за ул. „Търговска“ е изпълнена на около 95 процента. Близо 40 процента изпълнена ВиК – частта. Има всички предпоставки крайният срок на проекта (октомври т.г.) да бъде спазен.

Направена е необходимата организация, всяка седмица има работни срещи, качеството е добро, технологията се спазва. Уточнено бе, че плочките пред хотел „Ловеч“ ще бъдат пренаредени.

Някои уточнения направи инж. Николай Стоянов. Относно зелените площи между хотел „Президиум“ и комплекс „Космос“ ще се прави нова ивица със зелена площ. Пейките се изнасят пред тази ивица, а старите места за сядане ще бъдат премахнати.

Има и коментари, че детската площадка в Градската градина се настила с павета. Не е вярно – настилката с павета е извън детската площадка. Самата детска площадка е със съответната настилка, както е изградена.

Община Ловеч, пресцентър

03.05.2018 г.

 

8 КОМЕНТАРИ

 1. Лальо,ти би ли се качил в това влакче и да са се спуснеш по наклона от ресторант „Стратеш“?Отговори честно.

  • Защо да не се качиш, когато влакчето, както и вагоните са оборудвани с необходимите за целта спирачки? Влакчето има в много населени места в България и на много места маршрута им минава по различни терени. Само в Ловеч заради ината на кметицата ни, влакчето ръждясва и не се движи. Затова беше наложена и санкция на община Ловеч и в момента въпросното влакче вече е платено с пари от ловчалии, а не какво беше първоначално с европейски пари.

 2. Ловчалия, явно никога не си работил в сферата на евро проекти, за да критикуваш Минчо Казанджиев. Затова,че по негово време е изпълнен проект за влакче и плаваща сцена е защото в този период са били отворени програми точно с тези атракции. Поинтересувай се в колко още града точно в този момент са придобити влакчета и доставят удоволствие на хората, за разлика от Ловеч,поради ината на кметицата влакчето не се движи.

 3. Ами да,ремонтът на центъра е една огромна изненада!?

 4. Така ви се пада ловчалии!!!!Нали бяхте срещу кмета Минчо Казанджиев!Е тая даскалица ви закопа! Проекта за центъра е на Казанджиев,а тя си го приписва за актив. Да ….тя смени фирмата,доставчик на плочи и всики ги виждаме що за качество са ?! Хак да вие _даскалица пред икономист!

  • ЕХ, Мъри, Мъри… Стига ПР изказвания, отдавна не вървят. Минчо унищожи Ловеч, това всички го помним. За 3 негови мандата като кмет на Ловеч жителите на града намаляха наполовина. Да ти припомням ли безумните му проекти – влакчета, плаващи сцени, да прави покрития мост бял и още куп такива идиотщини. Минчо е бита карта, черна дупка в миналото на Ловеч. Лошото е, че Корнелия се оказа още по-лоша кметица. Тотална некадърност. Падението продължава.

   • lov4aliya
    Ако едно влакче и една плаваща сцена, за която Община-Ловеч не е похарчила и лев, могат да потопят един град, ега ти и градът!
    Болката на Ловеч е друга, разрухата на ловешката промишленост в последното десетилетие на 20 век, а Минчо Казанджиев не бе тогава кмет, нали?
    И въпреки нея Казанджиев осигури инвестиции по проекти в размер на 110 милиона лева!
    Какви проекти ли?
    Ами на каквито България, в частност Ловеч, имаше право тогава!
    Лоши, добри, това бяха!
    Никой не отпуска пари за строеж на заводи, нали?
    Впрочем, като заговорихме за индустрия, питай Шулева кой провали индустриалната зона в Ловеч?

 5. Варварщина! Унищожиха гранита и мрамора за да наредят два пъти по-тънки бетонни плочи, които са изключително грозни. Можеха да премахнат керамичните плочки и на тяхно място да поставят гранитни.

Comments are closed.