Присъда от една година и четири месеца лишаване от свобода при строг режим получи 24-годишен мъж за извършени кражби, по внесен в съда обвинителен акт от Районна прокуратура – Габрово. Делото е решено при условията на съкратено съдебно следствие.

Петър У. е признат за виновен за това, че през периода 07.07.2017 г.-13.07.2017 година в гр.Габрово, при условията на продължавано престъпление и при условията на повторност, в немаловажен случай, чрез използване на техническо средство-оригинален ключ, отнел чужди движими вещи от жилище и от лек автомобил, на обща стойност 2428,20 лева, от владението на собственика/негов хазяин/ без негово съгласие с намерение противозаконно да ги присвои. Престъпление по чл. 195 вр. чл. 194 вр. чл. 28 вр.  чл.26 от НК.

Обвиняемият  търсел квартира в гр.Габрово и по този начин се свързал с пострадалия, който  предлагал квартира в дома си. Двамата се договорили за сумата от 10 лева на нощ. След няколко дни обвиняемият взел 40 лв. от пенсията на хазяина. В следващите дни  взел от жилището ключовете за притежавания от хазяина лек автомобил, отключил го и от вътре взел газов пистолет, 6  броя патрони и навигационна система. Ден по-късно отново отключил автомобила и го подкарал в посока с.Райновци, общ.Габрово с намерението да го продаде на части.Тъй като в с.Райновци не намерил лицето, което търсел, се върнал в посока гр.Габрово, като на разклона за с.Новаковци катастрофирал и изоставил колата.

Присъдата подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Габрово.