След внесен в съда обвинителен акт от Районна прокуратура – Велико Търново 35-годишен мъж е за подпалване на  чужд автомобил. Наложено му е наказание от една година и четири месеца лишаване от свобода, което на основание чл. 66 от НК е отложено с изпитателен срок от три години.

Кристиян К. е признат за виновен за това, че на  16.10.2017 г. в гр. Килифарево, общ. Велико Търново, запалил имущество със значителна стойност – лек автомобил „Фолксваген Туарег“, на стойност 10 900 лева, собственост на Б. А., с което му  причинил  вреди в същия размер, в резултат на унищожаването на автомобила. Престъпление по чл. 330 от НК.

Обвиняемият не познавал лично пострадалия, но от свои познати имал информация кой е, как изглежда и каква кола кара. Знаел, че има фирма, чрез която е измамил различни хора с големи суми пари, сред които и негови  приятели. Поради тази причина на 15.10.2017 г. взел решение да отиде в гр. Килифарево и да запали лекия автомобил „Фолксваген Туарег“, собственост на пострадалият, като по този начин искал да го сплаши. Помолил свой приятел да го закара до гр. Килифарево. Предварително взел две бутилки в които имало дизел, който излял върху колата и я подпалил.

Присъдата подлежи на обжалван е пред Окръжен съд – В. Търново.