По обвинение на Районна прокуратура – Севлиево двама 20-годишни мъже са осъдени за изнасилване на  59-годишна жена. Ахат Н. е осъден  на три години и четири месеца лишаване от свобода при общ режим. На Мариян М. е наложено наказание от две години и четири месеца лишаване от свобода при общ режим.

Подсъдимите са признати за виновни за това, че на 13 април 2017 г., в гр.Севлиево в жилище, в съучастие, се съвкупили с лице от женски пол, като го принудили към това със сила и деянието е извършено от две лица. Престъпление по чл. 152, вр.чл.20 от НК.

Двамата обвиняеми се познавали, тъй като били съседи. На 12.04.2017г. пострадалата била на гости заедно със сина си в дома на баща на обвиняемия Ахат Н., като употребили алкохол. След 23 часа си тръгнали, като се прибрала в жилището си. След като употребил значително количество алкохол, след полунощ обвиняемия Ахат Н. излязъл на улицата, където срещнал другия обвиняем – Мариян М., който също бил  употребил значително количество алкохол. Предложил му да отидат в дома на пострадалата  да  се „позабавляват“ и правят секс с нея, тъй като знаел, че тя е сама. Двамата обвиняеми отишли в къщата, разбили ключалката на единия прозорец, отворили го и влезли вътре, след което насили жената.

По искане на прокуратурата двамата извършители са с взети мерки за неотклонение „ задържане под стража“.