Основно ще се ремонтира и тунелът при 43-ти километър на път II-35

Подписан е договорът за рехабилитацията на 9 км от път II-35 Ловеч – Троян Кърнаре – обходният път на град Ловеч. Проектът лот 16 ще се финансира от Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. чрез Европейския фонд за регионално развитие. Инвестицията е за 14,5 млн. лв. Строително-ремонтните работи ще стартират при подобряване на метеорологичните условия.

Второкласният път осигурява най-кратката връзка между Плевен и Ловеч, свързвайки двата областни града, и е основна пътна комуникация към фериботния комплекс „Никопол – Турну Мъгуреле“ на река Дунав.

На обходния път на Ловеч ще бъде направена цялостна подмяна на пътната настилка, подобряване на отводняването, нова хоризонтална маркировка, пътни знаци и ограничителни системи. Основно ще бъде ремонтиран тунелът при 43-ти километър, който е с дължина 400 метра. Предвижда се възстановяване на хидроизолацията на съоръжението, подмяна на съществуващата предпазна ограда, ново енергоефективно осветлението и др. Ще бъдат ремонтирани и 7 съоръжения – подлези и надлези.

Изпълнител на лот 16 Път II-35 Ловеч -Троян – Кърнаре от км 37+393 до км 46+105 е „РЕГИОНАЛНИ ПЪТИЩА 2017“ ДЗЗД, в което участват: „ПСТ Груп“ ЕАД, „ПСТ Плевен“ ЕООД, „ОРС – Инфраструктура“ ООД и „Пътстрой – Ловеч“ ЕООД. Стойността на договора е 14 433 204 лв. с ДДС. Строителният надзор ще бъде осъществен от „Рутекс“ ООД. Техният договор е за 234 660 лв. с ДДС. Авторският надзор ще изпълни „ВИА ПЛАН“ ЕООД. Стойността на договора е 1466 лв. с ДДС. Срокът за изпълнение на проекта е 15 месеца.

Със средства от ЕС тази година ще се ремонтират 21 км от път II-35 Плевен – Ловеч. От тях 9 км са в лот 16, а 12 км са в лот 7, който е на територията на област Плевен. През миналия програмен период чрез ОП „Регионално развитие“ 2007-2013 г. бяха ремонтирани 10 км от пътя, в участъка между Троян и Кърнаре. Със средства от бюджета през 2014 г. бяха обновени още 8 км в Ловешка област.

05.03.2018 г.
ПРЕСЦЕНТЪР АПИ

3 КОМЕНТАРИ

 1. Благодаря, АПИ!
  Една молба от областите Ловеч и Пловдив – става реч за прохода Беклемето, направете две-три козирки откъм южната страна на боаза, където през зимата стават снегонавяванията, стопиращи движението през зимата. Козирките, които ще струват до 2,5 млн.лв., ще блокират натрупването на преспи и прохoдът ще е проходим целогодишно, което е особено важно значение за икономиката и на Централна Северна България, и на Южна България.
  За повече информация,
  инж. Илиян Пеевски от Троян.

  • Eто една стратегическа задача пред настоящия областен управител на Ловеч Георги Терзийски и кандидат-кмет на Ловеч през 2019-а!

  • Пеевски, ти кога ще разбереш, че политиците искат само на тях да им е добре, не на народа.

Comments are closed.