*****

Община Червен бряг и народно читалище „Огняна 1899“ в село Радомирци организират днес регионален фолклорен фестивал за втора поредна година. Културното събитие ще премине под мотото „Радомирци пее и танцува“. Празникът ще се състои на открита сцена пред читалището в Радомирци. При лошо време талантливите изпълнители ще се изявят в читалищния салон. Началото е от 09.00 часа. /МР/

*****

Плевен днес е домакин на национална конференция на JCI-България, наречена „Анатомия на бизнеса“. Проявата се организира съвместно с Медицинския университет в града и се очаква да привлече вниманието на много млади хора и бизнесмени. Началото на е от 09.00 часа в зала „Амброаз Паре“ на университета.

*****

В Севлиево днес с тържествено честване ще бъде отбелязана 100-годишнината от края на Първата световна война. Честването започва в 10,30 часа в градския парк „Казармите“. Това съобщиха от общината.
Ще бъде открита изложба под наслов „100 години от края на най-кървавата и трагична война за страната ни“. С едноминутно мълчание пред паметника на загиналите ще бъде почетена паметта на севлиевските воини, участвали в боевете.
Възстановката на националното дружество „Традиция“ под наслов „Клетва на българския войник пред цар и отечество“ ще пресъздаде моменти от войната, а севлиевци и гостите на града ще видят униформи, оръжия и бойни реквизити отпреди век.
Военно-патриотична програма с участието на Станислава Димитрова и духовия оркестър на Националната гвардейска част ще закрие тържеството