Близо два часа в Клуба на дейците на културата /КДК/ в Ловеч продължи мултимедийната презентация на новата книга на Пенка Чернева „Ловчански приноси“ – документален събирачески труд, съдържащ 29 истории за щедри и достойни дарители, отдали материална и духовна енергия за благото на Ловеч.

В уводната част на краеведското писание Снимка на Клуб на дейците на културата -град Ловеч.авторката споделя: „Това е книга за изявени личности и организации, писали смело и с любов нашата родова и краеведска история и памет, която сме длъжни да познаваме, да съхраним и предадем напред във времето. Това е книга за гордото минало на Ловеч, книга за щедри дарители, за мъдри, силни и достойни хора, книга, която трябва да се чете и да възпитава децата ни в гордост и преклонение към историята и светлите ни традиции, която да възроди любовта и гордостта към родния ни град.“Снимка на Клуб на дейците на културата -град Ловеч.
Представянето на „Ловчански приноси“ се състоя дни преди началото на учебната година с идеята за разпространение в училищната мрежа на града.Снимка на Клуб на дейците на културата -град Ловеч.
Издател е Инфовижън – Ловеч, Снимка на Клуб на дейците на културата -град Ловеч.а коректор на книгата е Жанина Илиева, която взе участие в презентацията със свои аналитични бележки.Снимка на Клуб на дейците на културата -град Ловеч.
Залата на Клуба на дейците на културата трудно побра желаещите да поздравят Пенка Чернева за дългогодишния изследователски труд и раждането на новата й книга – своеобразен насърчител за добротворство, дарителство и обич за Ловеч.Снимка на Клуб на дейците на културата -град Ловеч.
Авторката изрази благодарността си към Община Ловеч за спомоществователството.

1 КОМЕНТАР

  1. Пенка Чернева – автор, съставител или компилатор?

Comments are closed.