Плевен, 17 септември /Малин Решовски, БТА/

В Плевен ще бъде представен проект за паметник на Девета пехотна Плевенска дивизия, съобщи Иван Иванов от името на организаторите.
Инициатор за издигане на монумента е гражданското сдружение „Героите на Дойран“ – Плевен. Скулптурите Благовест Апостолов и Марин Марков са създали макет на проекта за паметника, който ще бъде показан за първи път пред публика утре от 11.30 часа в зала „Плевен“ на областната администрация.
На представянето ще участват областният управител Мирослав Петров и авторите на проекта. Поканени са народните представители от 15-ти Плевенски многомандатен избирателен район, председателят на Общинския съвет в Плевен Мартин Митев, кметът на Община Плевен Георг Спартански, гражданите, които се интересуват от идеята.

4 КОМЕНТАРИ

 1. Ловеч продължава да е без паметник както на загиналите във войните, така и за прослава на 34-ти Троянкски пехотен полк!

  Уникален град!

  Уникална кметска управа и общински съветници – лишени от грам патриотизъм, преклонение пред подвига и паметта на воините от Ловеч, и от чувство за срам! Изтъкват хиляди причини това да не стане, докато техните от другите градове изтъкват хиляди причини това да стане!
  Срам за ловчанлии!
  Срам за дедите им!
  Срам за величавата му история!

  А градовете около Ловеч продължават да правят паметник след паметник, както за прослава на селището и героите му, така и от чист стремеж да привличат по всички възможни начини и поводи туристи, само Ловеч – не!

  • А бе Редактора,
   При тези общински съветници мишки, какво друго да се очаква!
   Банда безродници, които освен не познават родната си история, не знаят и че повечето от тях не ще бъдат никога повече общински съветници подир една година!

   • уууу, следващите мишки, които ти ще избереш, ще са същите, но с други имена.

   • Демократ,
    А ти кого или каква твар ще избереш?
    Ами кандидатирай се, ще изберем тебе!
    Ама щом си анонимка, и ти си мишле, значи!

Comments are closed.