Окръжна прокуратура Плевен води досъдебно производство за грабеж на инкасо автомобил. Това съобщиха официално от пресцентъра на Прокуратурата днес.

На 28 март около 19.30 часа пред магазин „Кауфланд“ в гр. Плевен от инкасо автомобил на „Вип секюрити“, чрез сила от охранителите на фирмата са отнети сумата от 202 000 лв.

Образувано е досъдебно производство, което се наблюдава от прокурор при Окръжна прокуратура – Плевен. Извършват се процесуално следствени действия.

Както първо БЛИЦ съобщи, четиримата бандити са се оттеглили от местопрестъплението с червен джип.

Шофьорът на инкасото беше сам и за нула време го изкараха от буса. Свалиха го на земята и отпрашиха. Наистина си беше като на кино. А шофьорът видимо не беше за тази работа“. Това пише във „Фейсбук“ очевидец на грандиозния инкасо обир в Плевен.

„Въпросът ми е кой нормален работодател го е наел за такава сериозна работа? Възрастен човек, който е напълно неадекватен в такива ситуации! После някой им виновен, че ги крадат!“, възмущава се още плевенчанката. Тя е публикувала и снимка от екшъна. Само няколко часа по-късно криминалистите са влезли в дирите им и са успели да ги оковат с белезници. Бандитите са били толкова изненадани, че не са успели да окажат съпротива. Те са били спипани с част от плячката.

Полицията продължава да издирва останата част от парите и джипа, с който бандитите са се придвижили към мястото на обира.