Районна прокуратура – Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу 46-годишен мъж за извършени кражби на вещи от осем леки автомобили.

Обвинението срещу Валентин Н. е за това, че в периода от 30.06.2017 г. до 05.01.2018 г. – непродължителен период от време, при една и съща обстановка и при еднородност на вината в гр. Велико Търново, при условията на продължавано престъпление, чрез разрушаване на прегради, здраво направени за защита на имот – счупване на странични прозорци на леки автомобили, отнел от владението на собствениците, без тяхно съгласие с намерение противозаконно да присвои чужди движими вещи на обща стойност 852,90 лева.

Кражбите са извършвани от автомобили, паркирани на различни улици, намиращи се в близост до района, в който живее обвиняемия – ул. „Асти“, ул. „Серес“, ул. „Симеон Велики“, ул. „Ален мак“, ул. „Полтава“. Обект на кражбите са най-често автомобилни аудио уредби, които вземал след счупване на стъкло на предна врата. Престъпление по чл. 195, вр. чл. 194, вр. чл. 26 от НК.

Обвиняемият е с взета мярка за неотклонение „задържане под стража”.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.