Районна прокуратура – Ловеч внесе в съда обвинителен акт срещу 36-годишен рецидивист за хулиганство и повреждане на чужд автомобил.

Обвинението срещу Мирослав Б. е за това, че на 28.08.2017 в с.Баховица, обл.Ловеч, при условията на опасен рецидив, извършил непристойни действия грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – нанесъл удари с брадва по л.а „Мицубиши“ и крещял и отправял нецензурни думи към водача на автомобила Васил Т. Престъпление по чл.325, вр. чл.29 НК

Обвинен е и за това, че на 28.08.2017 в с.Баховица, противозаконно повредил чужда движима вещ – лек автомобил „Мицубиши“, собственост на Васил  Т., като деянието се изразило в повредени покривен панел, задна дясна колона и задно дясно стъкло, всичко на обща стойност 949,62 лева. Престъпление по чл.216 НК.

На 28.08.2017 г. пострадалият гостувал на баба си в с.Баховица. Около 22,45 ч. си тръгнал за гр.Ловеч. Непосредствено след като потеглил с лекия автомобил, забелязал на пред себе си три лица, които се движели пеша по пътното платно, поради което намалил скоростта на движение.

В този момент обвиняемият внезапно се обърнал и се насочило  към автомобила,  няколко пъти изкрещял силно, след което нанесъл няколко удара с брадвата в дясната част на автомобила.

Пострадалият увеличил скоростта на движение, за да се отдалечи от мястото, след което спрял в центъра на селото и подал сигнал за случилото се. Обвиняемият е осъждан.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.