Служители установиха нарушител, който на 23.09. 2018 г. е изхвърлил строителни отпадъци край село Радювене, община Ловеч, като по този начин е образувал нерегламентирано сметище. Сигналът е подаден от бдителни граждани. Пристигналият полицейски екип установява, че това е жител на кв. „Гозница“, Ловеч, с инициали А. М. И. Съставено му е разпореждане по чл. 64 от ЗМВР и АУАН по наредбата на Община Ловеч за опазване и поддържане на обществения ред, общественото имущество и природата.

Община Ловеч за пореден път обръща внимание на гражданите да спазват приетите наредби, които определят реда и местата за изхвърляне на отпадъци. Същевременно служителите ще продължат да санкционират несъвестните жители, които с действията си създават нерегламентирани сметища.

Почистването на подобни сметища излиза твърде скъпо, уточниха от общинската администрация.

Според отчет на служба КЕЧОР (Контрол, екология,чистота, обществен ред) само за периода  13 – 18 септември т.г. са премахнати три нерегламентирани сметища за обща сумата 12 155 лева.

Сметищата са били съответно край Деветашката пещера (10 тона отпадъци),  край село Лисец (28 тона отпадъци) и край село Изворче  (143 тона отпадъци), или общо 181 тона отпадъци