ЛС Тюбс АД е 50% собственост на СТС Пак Холдинг ООД (габровска фирма, производител на ламинатни туби) и 50% на Lageen Tuboplast (израелска фирма, производител на екструдирани туби, близо до град Хайфа). Притежава Сертификат за инвеститор клас А от месец юни 2017 г.

В рамките на 3 години, до 2020 г., се предвижда дружеството да инвестира 10 847 000лв и да открие 68 нови работни места. Към днешна дата са открити 23 работни места. Дружеството произвежда екструдирани туби за козметичната, фармацевтичната, хранително-вкусовата и химическата промишлености.

  

На откриването присъстваха вицепремиерът Томислав Дончев, кметът на община Габрово Таня Христова, областният управител Невена Петкова, търговското аташе към посолството на Израел Алон Коен и много бизнес партньори.

В емоционалното си приветствие към гостите председателят на Борда на директорите Николинка Хинкова благодари на всички присъстващи, които пряко или непряко, като ръководители на институции и компании, са допринесли за осъществяването на тази инвестиция в Габрово. В специалното си обръщение към Таня Христова тя сподели:

„В един тежък момент получих не като съвет, а по-скоро като подарък насърчителни думи от нашия кмет: Всяка трудна ситуация е предизвикателство, но търси в нея скритата възможност.“

От своя страна Таня Христова благодари за упоритостта и вярата на инвеститорите, тази компания да бъде базирана точно в Габрово и съобщи, че точно заради притежавания от компанията Сертификат за инвеститор Клас А, правителството, чрез Министерство на икономиката, осигури финансови средства в размер на 419 748.24 лв за ремонт на техническата инфраструктура, необходима за реализацията на инвестиционния проект „Завод за производство на туби“, „ЛС Тюбс“ АД – гр. Габрово. Към момента има избран изпълнител, с който предстои да бъде подписан договор и строителството ще започне съвсем скоро.

Символичното откриване на вече работещия завод за туби бе направено нестандартно, в духа на иновативния профил на компанията, чрез натискане на бутони, които стартираха производствените линии, съобщиха от пресслужбата на Община Габрово.