С песни и танци габровци отбелязаха Международния ден на възрастните хора

0
21

Самодейни творци и изпълнители от габровските читалища представиха музикално-поетична програма, посветена на Международния ден на възрастните хора. Събитието, организирано от местните габровски социални услуги и неправителствени организации, с подкрепата на Община Габрово, се състоя в деня на празника – 1 октомври, в спортна зала „Орловец“. То предизвика интереса на много габровци от третата възраст.

Заместник-кметът на община Габрово Нела Рачевиц отправи приветствие към присъстващите, че със знанията и опита си са добри съветници на младите, че ги подкрепят и се грижат за тях, като ги възпитават в българските ценности и традиции.

Концертът откри вокална група „Омая” при НЧ „Нов живот” – с. Кметовци.

Веднага след тях поетесата Мария Цакова прочете поема, посветена на възрастните хора. В програмата се включи певческа група от Сдружение „Пациенти с онкологични заболявания и приятели”.

Вокална група „Настроение“ при НЧ „Габрово-2002” и певческа група „Зора“ от читалището в с. Недевци представиха български фолклорни песни.

Концертът продължи с изпълненията на самодейци от Клуба на инвалида и вокална група „Надежда” при НЧ „Априлов-Палаузов”.

Организатори на тържеството бяха Дневният център за стари хора,  Сдружение „Пациенти с онкологични заболявания и приятели”,  Женско благотворително дружество „Майчина грижа”, Сдружение „Дружество на диабетиците „Рачо Ковача”, Български червен кръст и Дамски клуб към БЧК, Клубът на инвалида, Клубът на пенсионера, Центърът за социална рехабилитация и интеграция и Домът за възрастни хора с физически увреждания.