На 26 февруари 2018 г. се състоя официалното откриване на мултифункционалната зала в „Клуба за социални и културни дейности“ в кв. „Светушка“, предназначена за спортни тренировки и танцови репетиции.

Към обширната зала има обособени и две съблекални, които ще бъдат на разположение на спортисти и танцьори от тревненските клубове.


Преди два месеца кметът на Община Трявна Дончо Захариев откри мъжкия и дамския пенсионерски клуб, разположени в същата сграда.

„Днес клубът за социални и културни дейности е напълно завършен и вече може да се използва пълноценно както от възрастните хора в квартала, така и от младежи. Такова бе и желанието на най-големите благодетели за осъществяването на този ремонт г-жа Мара Иванова Пенева и нейната внучка Марина Иванова Рамел“, коментира Захариев.

Дарението от г-жа Пенева и г-жа Рамел в размер на 30 хил. лв. се осъществи през август 2017 г. в чест и памет на големия приятел и гражданин на Трявна Петър Иванов Пенев, благодарение на когото в града са изградени множество обекти, като МБАЛ „Д-р Теодоси Витанов“, хотел Трявна, „Чичо Томовата колиба“, хотел „Ралица“, местния хлебозавод и други.


Кметът на Трявна изказа своите благодарности и към останалите дарители, подпомогнали ремонта на сградата – „Стройтес“ ЕООД, „АМС Кристал“ ООД, „Екстрапласт“ Петър Михайлов, „Кристал“ – Симеон Стойнов, както и на служителите на Община Трявна, благодарение на чиито неуморен труд сградата е напълно реновирана за по-малко от половин година. Той отбеляза пред събралите се жители от квартала, че макар през тази година обещаният от него параклис да не е заложен в бюджета на общината за 2018, ще положи усилия да осъществи и този прекрасен проект до края на годината, според желанията на жителите на кв. Светушка с доброволни дарения на гости и граждани на Трявна, както и на бизнеса в града.


Официални гости на събитието бяха заместник-областният управител Мария Пенева, председателят на общински съвет Силвия Кръстева, заместник-кметът на Община Трявна Николина Николова и общинският съветник Константин Брънеков.


За доброто настроение по време на събитието допринесоха народните танци на ТФ „Зорница“ към НЧ „Съединение 1933“ – с. Кисийци, които представиха своята нова танцова програма, подготвена за гостуването им във Варшава по случай националния празник на България 3-ти март.


Първото събитие в новата многофункционална зала ще се състои на 2 март от 17.00 часа, когато децата от ДГ „Светлина“ ще изнесат концерт „За теб, Българийо“ по случай 140 годишнината от Освобождението на България