„Ловеч – Тайната столица“ е номиниран в Международния фестивал на туристическия филм във Велико Търново

 

Филмът „Ловеч – Тайната столица“  е номиниран за награда на XIV Международен фестивал на туристическия филм „На източния бряг на Европа“, който се провежда  през април във Велико Търново.  Творбата е селектирана между десетки други в категорията „История и култура“ заедно с филм от Полша, от Перу и още едно българско заглавие.

Продуценти на „Ловеч – Тайната столица“ са Община Ловеч и „Файв Стар Медиа” ООД, режисьор е Степан Поляков. Това е разказ за сложната историческа съдба на Ловеч през вековете, от Втората българска държава до наши дни. Сниман е с похватите на модерното документално кино с много възстановки и игрални моменти. Заглавието вече бе показано няколко пъти в програмата на БНТ 2, а премиерата в Ловеч премина с голям успех.

Мисията на фестивала „На Източния Бряг на Европа” е да промотира професионалната филмова туристическа продукция, да стимулира продуцирането на такава продукция и да популяризира водещите тенденции в полето на модерната аудио-визуална култура, в унисон с критериите и нуждите на бизнеса.

Повече подробности виж тук

http://www.tourfilm-bg.com/index.php?option=com_content&view=article&id=157%3Anominated-films-2018&catid=37%3A2012-03-07-13-56-40&Itemid=54&lang=bg

1 КОМЕНТАР

  1. И колко струва за данъкоплатеца на Ловеч този филм? Колко пари потроши кмета Маринова за излъчване на репортажи с нея за хвалби по повод ремонта на централна градска част???? Дано се намери някой общински съветник да пита, нали трябва да я контролират или и на тях им е все едно, нали и те си пълнят джоба от заседания?

Comments are closed.