Ловеч, 2 октомври /Даниела Балабанова, БТА/

Тодор Иванов, млад фотограф от Ловеч, организира благотворителна кампания за 7-годишния негов съгражданин Ники, който е със Сарком на Юинг и семейството му се нуждае от средства за лечението му. Кампанията на Иванов е част от редица инициативи, посветени на помощта детето да оздравее, съобщи за БТА фотографът.

Той е обявил за продажба свои снимки, направени на различни места в България и чужбина и инициативата му продължава и тази седмица, до 8 октомври. На кадрите му могат да се видят Крушунските водопади, пещера „Проходна“, Гложенският манастир, парламентът в Будапеща, храм-паметникът „Св. Александър Невски“ в София и др.

До момента е събрал над 4 хиляди лева за малкия Ники. Средствата са дарени по време на благотворителна фотоизложба, която е организирал с помощта на Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев“ в парк „Баш бунар“, както и от продажбата и благотворителен търг на негови снимки.

Всеки, който желае да закупи фотоси на Тодор Иванов и по този начин да помогне на седемгодишния Ники, може да види кадрите във фейсбук страницата на фотографа и в Инстаграм. Минимална цена на снимка е 50 лева.

За събирането на средства за лечението на Ники до момента са се състояли различни инициативи – благотворителни базари, драг състезания, тенис турнир и други, каза Тодор Иванов и добави, че почти навсякъде в града има поставени кутии за дарения.
Междувременно Центърът за работа с доброволци към Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев“ и Инициативен комитет към Профилираната природо-математическа гимназия обявиха кампания „Предай хартия – подари на Ники усмивка!“.

На 10 октомври /сряда/ от 8 до 14 часа в ловешките училища и от 8 до 18 часа в бившата казарма ще се събира хартия, а средствата отново ще отидат за лечението на детето.