„Много са хората, които носят Левски в сърцето си и всеки допринася по свой начин заветът на Апостола да се предава на поколенията.“ Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов, който участва в честванията в Ловеч по случай 145 години от смъртта на Васил Левски.

Днес той се включи в поколение пред паметта и делото на Апостола на свободата – Васил Левски в Ловеч .От 10.00 часа председателят на ПГ на ГЕРБ бе на Пази мост, където наблюдава възстановка на срещата на Левски и Никола Цвятков с турските заптиета, предшестваща неговото залавяне. От 10.30 часа Цветанов бе и в Къкринското ханче, където се включи в поклонението, поднесе цветя и наблюдава възстановка на залавянето на Апостола.Снимка на Tsvetan Tsvetanov.Снимка на Tsvetan Tsvetanov.Цветанов се включи в серия от възпоменателни церемонии и се поклони пред делото и паметта на Апостола на свободата, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.Снимка на Tsvetan Tsvetanov. В Къкринското ханче Цветан Цветанов, заедно с кмета на Ловеч Корнелия Маринова, Снимка на Tsvetan Tsvetanov.народните представители Иван Миховски и Калин Василев, генералният консул на Руската федерация в Русе Андрей Громов, областния управител на Ловеч Георги Терзийски и кмета на Велико Търново Даниел Панов поднесоха цветя пред паметника на Апостола на свободата и наблюдаваха възстановка на неговото залавяне.

Тук бяха и зам.-председателят на БСП Кирил Добрев, депутатката от БСП Кристина Сидорова и областният лидер на БСП Минчо Казанджиев.
„Днес е модерно да се говори- как, кой и защо е обединител на нацията. Е, Левски е истинският обединител. Българин, надскочил времето, родолюбец с кауза.” Това каза зам.-председателят на БСП Кирил Добрев, който се включи в отбелязването на 145-та  годишнина от смъртта на Васил Левски. „Човекът, който казва: “играем с живота на 7 милиона българи – трябва зряло, отговорно да се постъпва”. Човек, посветил живота си за свободата на България… “всичко, което съм сторил, сторих го за отечеството”, допълни Кирил Добрев.
Той, заедно народния представител Кристина Сидорова и представители на левицата в Ловеч, поднесоха цветя пред паметника на Апостола при Къкринското ханче.Снимка на Tsvetan Tsvetanov.Цветя бяха поднесени и от името на областния координатор на ПП ГЕРБ за област Ловеч Николай Нанков, министър на регионалното развитие.Снимка на Tsvetan Tsvetanov.
Снимка на Tsvetan Tsvetanov.Във възстановките, които се правят за първи път от 70-те години на миналия век, Снимка на Tsvetan Tsvetanov.участваха 25 човека, членове на регионалните клубове на Национално дружество „Традиция“ от Плевен, Троян и Ловеч. Снимка на Tsvetan Tsvetanov.Малко по-рано зам.-председателят на ГЕРБ наблюдава възстановка на срещата на Левски и Никола Цвятков с турските заптиета, Снимка на Tsvetan Tsvetanov.предшестваща залавянето на Апостола рано сутринта на 27 декември 1872 г. Снимка на Tsvetan Tsvetanov.Събитието събра стотици българи от цялата страна.Снимка на Tsvetan Tsvetanov.Снимка на Tsvetan Tsvetanov.

6 КОМЕНТАРИ

 1. Много многозначителна е челната снимка на репортажа – дали на нея не виждаме с Цветанов старият кмет на Ловеч и новият кандидат-кмет от ПП ГЕРБ-Ловеч догодина?

  • Касандра,
   вероятно е така. С едно уточнение. След настоящия кмет, новият кандидат за кмет от снимката ще си остане само кандидат….

 2. Един въпрос:
  Доколкото знам, Васил Левски е заловен от турската власт на 27 декември 1872 г. в Къкринското ханче. На 18 февруари 1873-а – е обесен.
  Та, въпросът ми е, живата картина по задържането на Апостола не би ли трябвало да се играе на 27 декември, а не на 18 февруари?
  Защо питам ли?
  Днес десетки деца са присъствали на живата картина. И подозирам, че особено дечицата от началните класове няма как да не останат с впечатлението, че Дякона е заловен на 18 февруари, а не на 27 декември, когато в Ловеч на тази дата никой не се и сеща барем да напомни с дума за тази злощастна за България дата.
  И с днешната жива картина, не правим ли поредната обърквация в родната ни история? И кому е нужна тя?

 3. Чудих се защо всички дечица и учителки от у-ще „Васил Левски“ е трябвало задължително да бъдат днес на тържеството в Къкринското ханче, а то каква била работата! С тях Корнелия Маринова е искала по-внушително и забележимо да посрещне Цв. Цветанов, затова и такива неотразими, ослепителни усмивки греят на физиономиите им.
  Боже, колко радост има и на днешния паметен ден на тая наша българска земя, Боже!

  • Ако това с училище „В.Левски“ е вярно, родителите на всяко дете, което, не дай си Боже простине днес на Къкринското ханче и се разболее, да съди както директорката на училището, така и кметицата!

 4. Тия на снимките с лъскавите костюми по за 2 000 лева! са толкова близо до заветите и делото на Васил Левски, колкото дявола до тамяна!

  Впрочем, луковитският депутат Калин Василев дали не е по дънки в Къкринското ханче?!..
  Те, това е възпитанието на българския днешен политик…

Comments are closed.