Да се отпусне на „ЕКО“ ЕАД-Ловеч безлихвен кредит в размер на 100 000 лева. Това предложение на кмета на община Ловеч Корнелия Маринова е постъпило в канцеларията на ловешкия парламент. Документът обаче е внесен от зам.-кмета на Ловеч Даниел Колев, научи наш екип.

Според зам.-кметът, парите трябва да бъдат осигурени от бюджета на Община-Ловеч, функция „Разходи, некласифицирани други разходи“.

Даниел Колев

Ако ловешкият парламент гласува предложението на Колев, кредитът трябва да бъде погасен до 31.12.2018 г.

Пак според зам.-кметът Колев, 100-те хиляди лева ще бъдат похарчени за заплати на персонала, за режийни разходи /ток, вода, охрана/, за погасяване на задълженията към доставчиците, за ремонт на амортизирана техника и закупуването на нови машини.

Финансовата операция по спасяването на „ЕКО“ ЕАД-Ловеч се предприема, след като Община-Ловеч откри, че в края на януари т.г. основните показатели за финансовото състояние на дружеството са както следва:
– очакван финансов резултат за 2017 г. – счетоводна загуба в размер на 97 хил.лв. за м.г.;
– задължения към доставчици – 33 000 лв.;
– текущи задължения към персонала – 68 000 лв.

Припомняме, че ЕКО” ЕАД е учредено като Общинска фирма „ЕКО-Ловеч“ при Ловешки окръжен съд под ф.д. 77 от 06.07.1989 година. С Решение №122/10.07.2008 г. на Общински съвет – Ловеч на 23.09.2008 г. дружеството е преобразувано и вписано в Търговския регистър към Агенцията по вписвания като ЕДНОЛИЧНО АКЦИОНЕРНО ДРУЖЕСТВО с фирма „ЕКО”, седалище и адрес на управление гр. Ловеч, ул. „Хан Кубрат №5. Предметът му на дейност е: Поддържане на паркове и градини, метене и миене, снегопочистване, експлоатация на депо за ТБО, поддържане и ремонт на общински имоти и др.

Павлин Иванов

От 31.12.2016 г. до края на януари 2018 г. „ЕКО“ ЕАД-Ловеч бе управлявано от Съвет на директорите в състав: Павлин Тодоров Иванов /изпълнителен директор/, Силвия Йоргова Маркова /председател/ и Иван Донев Арабаджиев, член.

 

22 КОМЕНТАРИ

 1. Всичко е лъжа, няма никаква загуба! Новото ръководство на ЕКО-то и Маринова с подкрепата на безмозъчните съветници бързат да усвоят едни 100 000 лв. за сметка на хората от Ловеч .

  • Имаме участник познал верният отговор. Едното неизвестно е кога и кой ще се присети да сподели с гражданите, че от 2020г ги очаква драстично повишаване на такса смет и ще им е все така мръсно и мизерно, парите от преходните остатъци ще са свършили, а общинската техника ще е още по-амортизирана. Това само защото кмета, съвета и бордоваците им е през ушите за бъдещето на този град и предпочитат да си запазят удобното съществуване на постовете докато са още на тях.

 2. Едно е да щракаш снимки,друго е да ръководиш фирма!Но пък мечтата да си началник ти вдига самочувствието.За тази цел обаче трябва да имаш нужните знания и придобит опит!?

 3. „От 31.12.2016 г. до края на януари 2018 г. „ЕКО“ ЕАД-Ловеч бе управлявано от Съвет на директорите в състав:“
  Редактора…Поправете си началната дата, която е 31.12.2015г.

   • Е не. Пак от този линк пише, че съгласно Решение № 29 от 28.01.2016 г. на Общински съвет – Ловеч, се освобождава …. и назначава… С две думи вярното е януари 2016г.

 4. Гледам великият вече бивш шеф на Екото мълчи като пън. Никаква информация в неговото сайтче. А само до преди месец се спукваше да пуска статии колко били велики той и Арабаджиев.

   • Е то е лесно, Павката направо да закара жена си до там, тя нали е прокурор. Тъкмо знае къде са долументите, няма да губят време.

 5. Добре, че е Даниел Колев да работи, защото Корнелия Маринова е на разходка в чужбина.

 6. А някой поне ще се извини ли от хорски срам на гражданите на Ловеч?

 7. „ЕКО“то май е тръгнало по пътя на болницата?!

 8. а някои ще потърси ли отговорност на този бизнесмен

 9. „В кратки срокове изведохме фирмата на печалба и ликвидирахме негативното наследство. За 2016 печалбата ни е над 50 000 лв, а за ПЪРВИТЕ ШЕСТ МЕСЕЦА на 2017 г. печалбата ни е над 80 000 лв.“
  Това твърди самият, вече бивш, изп. директор на ЕКО ЕАД Ловеч Павлин Иванов, а също така и неотдавнашен депутатски съветник на не кого да е, а на същата Корнелия Маринова, твърдо лобирала за поста му в Екото.
  Кое налага странното, меко казано, „спасително“ прехвърляне на тези 100 000лв. от общинския бюджет в касата на Екото, при условие, че дружеството е акумулирало немалката печалба само за първото полугодие на 2017год. от над 80 000лв?!
  Альо, общинските съветници, спите ли, или си играете на жмичка с вашата кметичка?! 🙁
  *
  http://lovechtoday.eu/%D0%BF%D1%80%D0%B5%D1%81%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%84%D0%B5%D1%80%D0%B5%D0%BD%D1%86%D0%B8%D1%8F-%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D0%B0%D0%B2%D0%BB%D0%B8%D0%BD-%D0%B8%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B2-%D0%B8%D0%B7%D0%BF/

  • А дали дружеството не е източено през следващите 6-7 месеца?

   • А дали това не ти прилича на врътката с уж фалиралата КТБ и кредита, който понастоящем изплащат българските данъкоплатци, вкл. ти и аз?!
    Не се ли прилага същата тактика ?
    А ние, ловешките баламурници, защо трябва да плащаме освен безчетните и безотчетни задгранични кметски митарства и поддръжката на кацата с медеца, която иначе е търговско дружесто?!
    С тези 100 000 лв. преспокойно може да се изкърпят доста надупчени, като след бомбардировка, общински улици – в града, в кварталите му и в селата. Не ли????

  • А дали някой не се опитва, източвайки ЕКО-то, да го начука на новото ръководство на дружество, което се свързва като близко до бившия кмет на Ловеч Минчо К.?
   Така ГЕРБ-ерската управленческа клика хем ще е прибрала добри парички, хем ще може да твърди в навечерието на Местните избори 2019, че не тя, а хората на Минчо К., разбирай на БСП, са съсипали предприятието, след като благосклонно са им поверили управлението на ЕКО, с надеждата, че те ще го стабилизират стопанска!
   Съвършени манипулатори, нали!

   • Има логика. Париците в герб,проблемите при новите.

 10. Хаха, кметицата предлага, ама чрез заместника си за по-безопасно и хигиенично. Нравът не се променя напук на тялото и възрастта. Факт, туй то!!
  Предлага значи да се прелеят в кацата с медеца още 100 000 грешни, изстрадани левчета от нашите джобове. Поради, забележете, „некласифицирани други разходи“, направени от Филанкишията.
  НАГЛОСТ И БЕЗОЧИЕ!
  То че нямате срам от хората, е очевадно, ама и страх от Бога ли нямате бе, маскари недни?! 🙁

  • Павлина Гешева преди да кажеш нещо се убеди, че между езика и мозъка ти има връзка……

   • А ти пък преди да направиш нещо, се убеди, че между ръката и мозъка ти има връзка… Най-паче когато козируваш или протягаш кунката си, мазно нахилен към Готвача с чирпака, гос’ин Иванов…
    Сори, длъжна съм да ти отговоря, спазвайки зададения от тебе тон… 😀

Comments are closed.