Кметът на Ловеч Корнелия Маринова се срещна на 4 май с консула на Русия в Русе Андрей Громов. Гостът бе в Ловеч по повод  среща с ученици, на които се презентирана програма на безплатно образование в Русия.

Андрей Громов изрази задоволство от променящия се облик на града в резултат на новото строителство. Кметът Корнелия Маринова запозна госта с възможностите на общината в областта на  икономиката и туризъм, с предстоящите празници и чествания. В срещата взе участие и директорът на Руския културно-информационен център и културен аташе на Русия в България Павел Журавльов. От страна на  домакините в срещата взеха участие председателят на ОбС  в Ловеч Петър Цолов, зам.- кметовете Цветан Георгиев и Венцислав Христов, както и Еленко Начев, началник на Регионалното управление по образованието.

По-късно в салона на СУ „Свети Климент Охридски“ пред ученици от 11 и 12 клас от седем ловешки училища бе представена образователната програма на правителството на Руската федерация за обучение на български ученици в Русия. Проектът предвижда изцяло безплатно образование, без ангажименти от страна на студентите, на основата на приятелски взаимоотношения между двете страни.