1 237 доброволци от област Ловеч са участвали в кампанията на бТВ Медия Груп „Да изчистим България заедно“, която се проведе на 15 септември. 50 ведомства, 20 училища и 8 неправителствени организации и самоорганизирали се доброволци са почистили 80 нерегламентирани сметища и над 20 градинки, алеи и паркови пространства.

В кампанията се включи и екипът на Областна администрация. Той почисти от обрасла растителност и затрупаните под нея отпадъци алеята зад ОУ „Панайот Пипков“ в Ловеч. Доброволци от Областно Пътно управление с храсторези окастриха занемарените храсти, обхванали голяма част от мястото за разходка. След отстраняването им под тях се откриха купища изхвърлени отдавна опаковки, бутилки, кутии и всякакви други боклуци, които бяха събрани в над 40 чувала, подредени за извозване.

По информация на РИОСВ – Плевен Регионално депо Ловеч е приело извозените отпадъци от общините Ловеч – 13.38 т, Угърчин – 8.5 т и Летница – 4.7 т.

На Регионално депо Луковит са извозени отпадъците на общините Ябланица – 2.65 т, Луковит – 10.3 т. и Тетевен – 3 т. Общините Троян и Априлци са предали събраните в кампанията отпадъци в Регионално депо Троян, съответно количествата са 12.26 т и 15.56 т.

Общото събрано количество за област Ловеч е 70 т. отпадъци от общо почистените 107 места.

Областна администрация Ловеч, пресцентър