Измама на възрастна жена разкриха служители на полицейското управление във В. Търново. На 20 юни миналата година съдействие в управлението е потърсила 89-годишна жена от В. Търново. Тя е обяснила, че същия ден пред аптека в града се заприказвала с непознат мъж, който й обещал, че ще я закара с личния си автомобил до дома й и ще смени повредената брава на входната й врата. За целта непознатият взел от жената 990 лв., за да закупи необходимите материали и повече не се появил. От проведените действия по разследването е установено, че извършител на измамата е 63-годишния Т. А. от Г. Оряховица, известен на полицията и многократно осъждан. С 13 криминални и съдебни регистрации за идентични престъпления. След доклад на материлите в прокуратурата той е привлечен, като обвиняем.

Водач, с временно отнета правоспособност установиха служители на РУ – Г. Оряховица. Вчера в железничарския град е извършена проверка на лек автомобил «Фолксваген Каравел», управляван от 35-годишния Е. А. от същия град. В хода на проверката е установено, че водачът е седнал зад волана в срока на изтърпяване на принудителна административна мярка за временно отнемане на свидетелството за управление на автомобил. Срещу него е започнато бързо производство.

5 кг. контрабанден тютюн иззеха служители на РУ – Свищов. Вчера при проверка в жилище в с. Морава, обитавано от 56-годишната С. С., известна на полицията са установени и иззети 13 пакета, съдържащи кафява листна маса, с мирис на тютюн, с тегло 5 кг., без документ за платен акциз. По случая е започнато бързо производство. 

Служители на Пътна полиция установиха трима мъже, обявени за издирване. Вчера при извършена проверка на 29-годишния Й. Й. от с. Шемшево е установено, че мъжът се издирва от ГДБОП с мярка «установяване на адрес». На Й. Й. е връчена призовка. Същата вечер при проверка на лек автомобил «Фолксваген Голф» са установени 20-годишния И. Й. от Габрово и 18-годишния И. Д. от Г. Оряховица и двамата обявени за издирване от РУ – Дряново, с мярка «принудително довеждане».     

Срещи на полицейските и младши полицейските инспектори с представители на местната власт и населението се проведоха в с. Балван и в сградата на Община В. Търново. Обсъдени бяха въпроси, касаещи доизграждането на системата за видеонаблюдение и допълнителното обезпечаване сигурността на пешеходците, пресичащи пътя В. Търново – Варна, в района на с. Шереметя. Кметовете на селата Балван, Беляковец, Арбанаси Малък Чифлик и Шереметя изказаха благодарност за добрата работа на служителите, обслужващи съответните населени места.

Глоба 100 лв. е наложил Районен съд – Елена на 36-годишния С. С. от гр. Златарица за извършено хулиганство. В понеделник в Златарица между него и непълнолетен негов съгражданин е възникнала разпра, при която С. С. е ударил невръстния си опонент. С това 36-годишният мъж е причинил на момчето лека телесна повреда. След намесата на полицията му е съставен акт по Указа за борба с дребното хулиганство.

През денонощието полицейските патрули в област В. Търново са проверили общо 404 граждани, от които 94 за употреба на алкохол и 191 автомобила, от тях 27 товарни. Репатрирани са 12 автомобила. Съставени са 63 акта и са наложени 71 глоби с фиш.

Взломна кражба на 2000 лв. и златни накити от жилище в областния град, разследват служители на РУ – В. Търново. Престъплението е извършено вчера, чрез използване на подбран или подправен ключ. По случая е започнато досъдебно производство.

Взломна кражба на 3 стека цигари, на стойност 150 лв. от магазин в Г. Оряховица, разследват местни криминалисти. Престъплението е извършено снощи, чрез взломяване на ключалка на метална врата на  складово помещение и направа на отвор в тухлена стена. По случая е започнато досъдебно производство.

Служители на полицейското управление в Павликени разследват случай на счупени стъкла и нарязани гуми на лек автомобил «Форд Фокус», паркиран пред жилище в Павликени.

На местопроизшествието е извършен оглед. По случая е започнато досъдебно производство.

 21 февруари 2018 | 09:32
Източник: МВР-Велико Търново, пресцентър