Един от най-големите производители на халва и локум в страната, Иван Христов, е намереният прострелян снощи в дома му в село Добревци, община Ябланица. По информация на БНР за убийството е задържан синът му.

Сигналът за убийството на 47-годишният бизнесмен Иван Василев, който има цех за производство на халва и локум, е бил подаден от брат му малко преди 19.00 часа в неделя, който го е намерил в дома му в неделя вечер с огнестрелна рана в областта на главата.

Кметът на село Добревци Йордан Йорданов каза, че причините за убийството все още се изясняват, а простреляният не е имал конфликти.

„Нищо лошо не е коментирано за него, хората са доволни от тях. Все пак малко населено място сме, безработицата е голяма”, обясни Йорданов. Той не смята, че причината за убийството е конкурентен бизнес, защото „има достатъчно търсене”.

Според кмета на Добревци в селото няма напрежение, но хората са уплашени и учудени. Все още в Окръжната прокуратура в Ловеч, под чието ръководство се разследва случая, няма официална информация, че за убийството на бизнесмена е задържан синът му.

Припомняме, че вчера МВР-Ловеч извести за мъж на 47 години, убит в село Добревци, община .

Сигнал за престъплението в РУ-Ябланица подал братът на жертвата в 18.50 часа. 50-годишният мъж сам открил трупа на близкия си родственик в къщата му в с. Добревци, където живеел със съпругата и сина си.

На място незабавно бил изпратен полицейски екип, който установил, че се касае за убийство, тъй като мъртвия имал огнестрелна рана на главата.

Двамата братя имат фирма за производство на прочутата ябланска халва, съобщава „24 часа“. Между тях не е имало вражда, не са засегнати и бизнес интереси, най-вероятно убийството е от битов характер.

Криминалисти имат вече следа, по която усилено работят. По случая е образувано досъдебно производство и действията на полицейските служители продължават под наблюдението и ръководството на Окръжна прокуратура – Ловеч