За времето от 16 до 23 април на територията обслужвана от РУ Тетевен е проведена полицейска операция, в хода на която са проверени 240 лица, 193 превозни средства и 4 търговски обекти, като за установени нарушения са съставени 23 акта, наложени са 65 глоби с фиш, посетени са 31 сигнали и са образувани 2 досъдебни производства.

 

На 24 април в гр.Троян е проведена полицейска операция по широкообхватния метод, при която е извършена проверка на 33 МПС и 52 лица, като за констатирани нарушения са съставени 2 акта и 8 глоби с фиш.

 

В РУ Троян е образувано досъдебно производство след като при полицейска акция за проверка е спрян товарен автомобил «Фолксваген», управляван от 38- годишен мъж от с.Торос и е установено, че задната му регистрационна табела е неистинска. Работата по случая продължава.

 

В РУ Луковит е образувано бързо производство срещу 30-годишен мъж от с.Торос, който е установен да управлява мотопед в селото без да му е извършена регистрация по надлежния ред.

 

В РУ Ловеч е образувано бързо производство и за срок от 24 часа е задържан 20-годишен мъж от с.Скобелево, който е установен да управлява лек автомобил в Ловеч след употреба на наркотични вещества.

Източник: МВР-Ловеч, пресцентър