Троян, 14 септември /Даниела Балабанова, БТА/
Община Троян има готовност за безпроблемното започване на новата учебна година. Обходени са всички учебни заведения и те вече са подготвени за посрещане на децата, съобщи заместник-кметът на общината Розалина Русенова.
През лятната ваканция са извършени планираните ремонти в учебните заведения и детските градини. Няма неприключили ремонти, добави кметът.
През настоящата година детските градини на територията на общината ще посрещнат общо 746 деца, разпределени в 34 групи. Като поради големия брой деца в детската градина в село Орешак се е наложило разкриване на нова група.
През учебната 2018/2019 година училищата на територията на община Троян ще посрещнат 2730 ученици, от които 2281 в общински училища, 449 в държавните, както следва – 277 в Професионална гимназия по механоелектротехника и 172 в НУПИ „Проф. Венко Колев“.
Общо 188 първокласници ще прекрачат прага на учебните заведения тази година. Всички първокласници ще получат на първия учебен ден подарък от Общината – книжки „Златните български приказки“ и цветни книгоразделители, каза още Русенова.