В Тетевен се проведе заключителна представителна изява по Проект ,,Твоят час

0
27

На 9 октомври 2018 година в град Тетевен, учениците от училищата в Тетевенска и Ябланска община представиха усвоеното по   Проект „Твоят час“. Той е по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ 2014-2020 г. Основната цел на проекта е създаване на условия за повишаване на потенциала на учениците и възможностите им за успешно завършване на средното образование. В изявата се включиха 16 училища.

Събитието откри д-р Мадлена Бояджиева – Кмет на Община Тетевен, като благодари на всички участници и им пожела здраве и късмет. Заедно с нея имаха възможността да се насладят на прекрасните изпълнения на учениците и Иван Миховски – Народен представител, Илиян Тодоров – Заместник Областен Управител на Ловеч, Еленко Начев – Началник на Регионалния инспекторат по образованието – Ловеч, Иваничка Буровска – Началник отдел ,,Организационно-методическа дейност и контрол“, Мария Стойчева – Председател на ОбС Тетевен, учители, родители и ученици.

„Сто съвета не могат да заменят опитни ръце“ е казал мъдрецът. Групите за занимания по интереси са места, където учениците от тетевенските и ябланските училища свободно разчупват и развиват своето въображение. Откриват какво могат да направят със собствените си ръце и с подръчни материали. Във фоайето на салона на НЧ ,,Съгласие 1869“ Тетевен бе представена малка част от изработеното от учениците в заниманията по интереси. Изложбата бе пълна с прекрасни творби, които се харесаха както на гостите.